Kadayıf Tatlı Çeşitleri

Kadayıf Tatlı Çeşitleri

Kadayıf tatlı çeşitleri, kadayıf, un ve suyun birleştirilmesiyle elde edilen hamurdur. Elde edilen hamur ince teller haline getirilir. Geçmişi çok eskiye dayanan kadayıf günümüzde de tatlı yapımında sıkça kullanılmaktadır. Kadayıftan hazırlanabilecek yüzlerce tatlı çeşidi bulunmaktadır. Kadayıf yapımında kullanılan un elastik bir özelliğe sahiptir. Baklava ya da börek yapımı için kullanılan unlar kadayıf yapımında kullanılmaz. Aksi halde kadayıf tel tel ayrılmaz. Ayrıca hamurunu hazırlarken başka malzemeler kullanılmaz. Bu nedenle kadayıf için hazırlanan hamur belki de en az malzeme kullanılarak hazırlanan hamurdur. Kadayıf tatlı çeşitleri de oldukça beğenilerek tüketileni, özel günler için hazırlanan tatlılar arasındadır. Şerbetli ya da sütlü olarak hazırlanıp, özel günlerde ikram edilebilir.

Kadayıf tatlı çeşitleri

Kadayıflı muhallebi için gerekli malzemeler

  • 200 gram kadayıf (en az 3 saat buzlukta bekletilerek donması sağlanmalıdır)
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane ufak boy sıvı krema

Kadayıfı kızartmak için

  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ+1 yemek kaşığı margarin
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Kadayıflı muhallebi yapımı

Uygun bir tencerenin içine un süt ve toz şeker alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alınıp, devamlı karıştırılır. Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Krema ocaktan alınarak sıvı krema ve vanilya eklenip mikser yardımıyla 3 dakika çırpılır. En az 3 saat buzlukta bekletilen kadayıf elle iyice didiklenir.

Tavaya sıvıyağ ve margarin eklenip kızdırılır. Kızan yağa didiklenen kadayıf ve 3 yemek kaşığı toz şeker eklenip tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak, kadayıflar tel tel kızarana kadar kavrulur. Kavrulmaya yakın içine ceviz içi eklenir. Birlikte kavrularak ocaktan alınır. Hazırlanan kadayıf kaselerin dibini kapatacak şekilde dökülür. Üzerlerine muhallebi dökülerek tekrar kadayıf eklenir. Afiyet olsun

Kadayıflı tavuk göğsü sarması için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İçi için

  • Damla çikolata ve muz

Dış harcı için

  • 300 gram kadayıf (buzlukta bekletilmiş)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Süslemek için

  • Çikolata sosu ve toz fıstık

Kadayıflı tavuk göğsü sarması yapımı

Buzlukta bekletilen kadayıf ince ince didiklenir. Tavaya tereyağı alınarak eritilir. Eriyen yağa didilmiş kadayıf ve toz şeker eklenip kadayıf kızarana kadar kavrulur. Uygun bir tencerenin içine krema için tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağa un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Altı kısılarak içine nişasta ilave edilir. nişastayla birlikte bir iki dakika kadar daha kavrulur. Üzerine süt sicim şeklinde dökülür ve bir taraftan karıştırılarak topaklanması engellenir. Bu aşamada topaklanmayı engellemek için mikser kullanılabilir. Muhallebi devamlı karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp içine vanilya ilave edilir ve yine mikserle yüksek devirde 2-3 dakika çırpılır. Kavrulan kadayıf büyükçe bir fırın tepsisinin tabanına dökülerek yayılır. Hazırlanan krema ilk sıcaklığını attıktan sonra kadayıfın üzerine dökülerek eşit şekilde yayılır. Tepsi buzdolabına alınarak en az 4 saat dinlendirilir. Dinlenen tatlı dolaptan alınarak eşit aralıklarla ince şeritler halinde kesilir. Her bir şeridin uç tarafına bir dilim muz ekleyerek sarılır. Tüm tatlı bitene kadar aynı şekilde sarılarak servis tabağına alınır. Dökülen kadayıflar tekrar üzerine serpiştirilir. Her bir sarmanın üzerine çikolata sosu ve toz fıstık eklenip servise sunulur. Afiyet olsun.



Son Güncelleme : 06.11.2018 10:56:21

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlı Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz....
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018