Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çiğ Kadayıf

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapılır tarifini verelim daha sonra çok beğenilerek tüketilençiğ kadayıf tatlısı nasıl yapılır, bir bakalım. Kadayıf büyük tatlı fabrikalarında (Üretim alanlarında), kadayıf için özel olarak yapılmış araç gereçlerle yapılır. Bunlar; hamur yapmak için büyük büyük tencereler, hamur karıştırmak için karıştırıcılar, hamurun tel olmasına yardımcı olacak süzgeç tarzı araçlardır. Fakat biz kendi ev ortamımızda en az maliyetle nasıl leziz bir kadayıf yaparız, işte tarifi.

Çiğ kadayıf hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 kilo kadar un
  • 1su bardağı süt
  • 4 su bardağı su

Çiğ kadayıf hamuru nasıl yapılır?


Öncelikle un derin bir kaba alınır ve ortası açılır. Açtığımız bu kısma yavaş yavaş su ve süt eklenir. Kesinlikle ama kesinlikle yoğurmadan el ile harmanlanır. İyice birbirine yedirilir. Daha sonra bir kevgir hamura daldırıp çıkararak harmanlanır. Hızlı hızlı bu harekete devam edilir. En az yirmi otuz dakika boyunca bu işlem yapılmaya devam eder. Amaç hamurun pürüzsüz akışkan bir hale gelmesidir. Böylelikle hamur daha iyi harmanlanır ve daha iyi bir kıvam ile daha iyi kadayıf elde edilecektir. Hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra, saç ocağa alınır ve iyice ısıtılır. Saç iyice ısındıktan sonra kevgir yardımıyla hamur sacın üzerine gezdirilir. Bu işlem birkaç cm aralıklı şekilde yapılır ki topaklanma, yapışma gibi durumlar meydana gelmesin. Hamur saca döküldükten kısa süre sonra alınmalıdır. Çünkü yumuşak bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Çiğ kadayıfımızın hazırlanışı tamamlandığına göre gelelim leziz mi leziz tadına doyum olmayan çiğ kadayıf tatlımıza.

Çiğ kadayıf Tatlısı Gerekli malzemeler

  • Yarım kg tel kadayıf
  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • Bir bardak ceviz, fındık veya fıstık
  • Çiğ kadayıf tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler
  • 500 gr su
  • 500 gr şeker
  • 5-6 damla limon
Çiğ kadayıf tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımıza şerbetini yapmakla başlıyoruz, soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökeceğiz. Tam zıttı da olabilir yani sıcak şerbet soğuk tatlı üzerine. Şerbet yapımı için suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz, ocağı yakıp ocağın üzerine tenceremizi koyuyoruz, karıştırarak kaynamasını bekliyoruz ve yaklaşık yirmi dakika kaynatıyoruz. Şerbetin şekerlenmemesi için beş altı damla limon sıkıyoruz ve şerbetin altını kapatıp bir kenara alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfın yapımına başlıyoruz. Çiğ olarak aldığımız kadayıfları elimizle iyice ufalıyoruz. Daha sonra fırın tepsisini tereyağı ya da margarinle iyice yağlıyoruz kalan yağı eritip ufaladığımız çiğ kadayıfın üzerine döküyoruz ve kadayıfa iyice yediriyoruz. Ufalanmış kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve iyice bastırıyoruz. Mümkünse sert bir cisimle vurarak sıkılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine ceviz, fındık veya fıstık döküyoruz. İç malzemesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur. Daha sonra kalan kadayıfı üzerine serip bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürüyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tam kızardıktan sonra diğer tarafını çeviriyoruz ve bu tarafta kızarıncaya dek bekliyoruz. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz. Dilimleme işlemini yaptıktan sonra üzerini fındık, fıstık veya cevizle süslüyoruz. Yanına dondurma veya kaymak koyarak sunabiliriz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:52:01
Çiğ Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çiğ Kadayıf Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Kadayıf"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhallebi...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazı...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. K...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, gele...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024