Dondurmalı Kadayif Dondurmalı Kadayif Tarifinin Özellikleri Dondurmalı kadayıf, klasik kadayıf tatlısına yepyeni bir lezzet olarak eklenmiştir. Bu tatlı, özellikle bayramlarda misafirlerimize severek ikram ettiğimiz bir lezzettir. Kadayıfın dondurma ile buluşması, farklı ve benzersiz bir lezzet oluşturmuştur. Her yörenin kendine ait bir kadayıf tatlısı tarifi bulunmakla birlikte, dondurmalı kadayıf, evrensel bir beğeniye hitap eder. Dondurmalı Kadayif Malzemeleri (8 Kişilik)
Şerbeti İçin
Üzeri İçin ve Ara Kat İçin
Dondurmalı Kadayıf Nasıl Yapılır? İlk olarak, kadayıfları ince ince bir bıçak yardımı ile doğrayın ve geniş bir kabın içine alıp biraz da elinizle parçalayıp ufalayın. Daha sonra tavada tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra sıvı yağı ilave edip karıştırın. Tereyağı karışımını ince doğranmış kadayıfın üzerine dökün ve elinizle harmanlayarak yağı iyice yedirin. Kadayıfın yarısını, sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine eşit bir şekilde sıkıca yayın. Daha sonra Antep fıstıklarını ara kat olarak serpiştirin. Kalan kadayıfları da tepsiye bastırarak eşit bir şekilde dağıtın. Kadayıfı fırına atmadan önce başka bir fırın tepsisi ile üstünü kapatıp iyice bastırın ve tepsinin üzerine bir ağırlık koyarak 30 dakika bekletin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıflar fırında pişerken, tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Derin bir tencereye suyu, toz şekeri ve limon suyunu koyup kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Fırından çıkmış kadayıf soğuk, şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti eşit bir şekilde kadayıfın üzerine dökün. Şerbetin iyi çekmesi için tatlıyı 1 gece dinlendirin. İstediğiniz şekilde kadayıfı dilimleyip servis tabağına alın ve dondurma eşliğinde sunum yapın. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Dondurmalı kadayıf tatlısının lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir:
|