Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Deniz Kadayıfı

Deniz Kadayıfı

Deniz kadayıfı, esmer su yosunlarından olan bir çeşit bitkidir. Deniz kadayıfı çok yararlı ve sağlıklı bir bitkidir. İnsan sağlığında önemli bir yeri vardır. Ihlamur ve süt ile kaynatıldığında deniz kadayıfı daha yararlı bir bitki olur. Bağlayıcı ve emülsiyon yapıcı bir ajandır. İlaç tedavisinde, bronşitte, öksürükte, sistit, gastrit, ülser enfeksiyonunda ve eczalık alanında kıvam verici olarak kullanılmaktadır. Öksürük kesici, göğüs yumuşatıcı olarak da kullanılmaktadır. Vücudu besleyici olarak da kullanılır. Hazım sistemi ve solunum nezlesini gidermeye yardımcı olur. Yararları arasında, hazmı kolaylaştırır, vücudu besler ve rahatlatır, her çeşit nezleyi gidermeye yardımcı olur.

Deniz kadayıfı faydaları nelerdir?

  • Nezle, deniz kadayıfı süt ile kaynatılır ve içerisine bir miktar bal ile tatlandırılır ve içilir. Bu şekilde tüketilmesi kısa zamanda nezle hastalığını ortadan kaldırır.
  • Balgam, deniz kadayıfının içerisinde brom bileşiği bulunur ve bu bileşik öksürüğü keser. Deniz kadayıfı ıhlamur ile kaynatılır, kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılır ve içilir. Bu şekilde içilmeye devam edildiğinde balgam söktürür.
  • Kırışıklık, deniz kadayıfının bir diğer faydası ise cilde yararlı olmasıdır. Losyon yapılıp her gece sürüldüğünde ciltteki kırışıklık gider.
  • Öksürük, deniz kadayıfı ile süt karıştırılır ve kaynatılır. Bu şekilde tüketildiğinde deniz kadayıfı öksürüğe iyi gelmektedir.
  • Göğüs yumuşatıcı, Deniz kadayıfı süt ile kaynatılır ve içerisine daha sonra salep ve bal eklenerek tatlandırılır. Bu şekilde içildiğinde göğüs ağrılarına iyi gelir ve göğsü yumuşatır.
  • Nefes darlığı, biberiye, sinirli ot ve deniz kadayıfı su ile kaynatılır ve daha sonra bal ile tatlandırılır. Bu şekilde içilmeye devam edilirse nefes darlığına iyi gelir.
  • Gastrit ve ülser, kekik, nane, ıhlamur ve deniz kadayıfı su ile kaynatılır. Daha sonra bal ile tatlandırılır ve aç karnına içilir. Bu şekilde tüketildiğinde gastrit ve ülser rahatsızlığına iyi gelir.

Deniz kadayıfının kullanıldığı yerler


Deniz kadayıfı adından da anıldığı gibi denizde yetişen bir bitkidir. Denizde özel olarak toplanır. Toplanmış olan deniz kadayıfı birçok kez yıkanır ve güneşte kurutulur. Beyaz ve sarımsı tel kadayıfına benzer bir görüntü alır. Bazı şurupların berraklaştırılmasın da ve yapıştırıcı madde olarak kullanılmaya başlanmıştır. Deniz kadayıfı ilaç olarak da kullanılmaktadır. İshale iyi gelir. İlaç olarak kullanılmak istendiğinde, deniz kadayıfı su ile karıştırılır, yarım saat ısıtılır ve elde edilen karışım bir tülbentten geçirilir. Tülbentten geçirildikten sonra içmeye hazır hale gelir. Bu karışımın kıvamı pelte gibidir. Deniz kadayıfının içerisinde karbonhidratlar, iyot, sodyum, magnezyum, potasyum ve brom vardır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 12:01:05
Deniz Kadayıfı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Deniz Kadayıfı Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Deniz Kadayıfı"
Merhaba deniz kadayıfını ilk kez duydum doğrusu ne kadar da faydası var imiş bilmiyordum nerede bulabilirim bu bitkiyi?
Aylin . 01.11.2018 13:55:56
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sütle kaç dakika kaynatıcaz +olayın hale nasıl getirilir cevap verirseniz sevinirim
Hediye . 09.04.2021 18:23:51
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhallebi...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazı...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. K...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, gele...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024