Elmalı Kadayif Tatlısı Elmalı kadayıf tatlısı, tatlı çeşitleri arasında en çok tercih edilen tariflerden biridir. Elmalı kadayıf tatlısını yapması oldukça kolaydır ve elmanın verdiği lezzetle hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. Bu nedenle, gelen misafirlerime gönül rahatlığı ile ikram ediyorum. Elmalı kadayıf tatlısını her defasında farklı şekillerde yaparak, ev halkının beğenisine sunuyorum. Sizler de bu tarifle çeşitli şekillerde yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerek kafes şeklinde kadayıfın içine elma harcı, gerek top şeklinde kadayıfın içine elma harcı koyarak ya da tepsiye kadayıfları serip arasına elma harcı ve üzerine yine kadayıf döşeyerek yapabilirsiniz. Şimdi, bu elmalı kadayıf tatlısını kahve fincanı içinde yapacağım. Buyurun, mutfağa geçelim. Elmalı Kadayif Malzemeleri
Şerbet Malzemeleri
Elmalı Kadayif Nasıl Yapılır? İlk önce tereyağını bir tava içinde eritip soğuması için kenara bırakıyoruz. Elmalarımızı temizce yıkayıp kabuklarını soyuyor ve küp küp doğruyoruz. Bir orta boy tava içine az yağ koyun ve eritin. Eriyen yağın içine doğradığınız elmaları ilave edin, üzerine tarçın ilave edip isteğe bağlı ceviz de ekleyebilirsiniz. Karıştırın. Elmalar suyunu çektiğinde ocağı söndürün ve soğumaya bırakın. Bir yayvan tepsi içine tel kadayıfları dökün ve üzerine soğuyan tereyağını ilave edip iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisi veya büyük fırına girecek bir borcam hazırlayın. Orta boy bir kahve fincanını alın, içine az miktarda kadayıf koyun, ortasına elma harcını ekleyin ve tekrar üst bölüme kadayıf koyup elinizle bastırın. Kadayıflar birbirine yapışsın. Fincanı ters çevirip tepsiye kadayıfı sıralayın. İşlem bitince, önceden 200 dereceye ayarlanan ısıtılmış fırına koyun. Diğer yanda, orta boy bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatın. Limon suyunu da ilave edin ve tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynayan şerbeti kenara koyup 5-10 dakika soğutun. Fırında kızaran elmalı kadayıf tepsisini çıkarın ve ılıyan şerbeti üzerine gezdirin. Elmalı kadayıf tatlınız şerbetini çektiğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |