Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep fıstıklı kadayıf, ülkemizde tatlı olarak yapılan ve genellikle Güney Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan bir tatlı türü olmaktadır. Kadayıf yüzyıllar boyunca yapılan ve hamurun sıvı halini özel olarak üretilen delikli bir kabın içerisine koyup bu hamuru kızdırılmış sacın üzerine dökmeleri sonucunda oluşur. Kadayıf tel tel olmaktadır. Ve pastanelerde en çok satılan tatlıladandır. Antep fıstığı en çok Gaziantep ilinde üretildiğinden Antep fıstıklı kadayıf tarifi de Gaziatntep tarafından sahiplenmiş olsa da hem doğu da hem batıda sıklıkla yapılmaktadır. Kadayıf hem hamur işi olduğundan hem de şerbetli olduğundan dolayı çok ağır bir tatlı türüdür. Böyle bir durumda kilo sorunu olanlar ya da şeker hastalarının bu tatlıyı tüketirken çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Sizler de hazır almak yerine evinizde kolayca yapacağınız bu tatlıyı sadece malzemeleri sayesinde çok kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.

Antep fıstıklı kadayıf malzemeler:
  • 1 kilo gram tel tel kadayıf
  • 300 gram antep fıstığı içi (dövülmüş olması gerekmektedir)
  • 250 gram tereyağı
  • 2 kilogram toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı kaymak

Antep fıstığı kadayıfı tarifi:

Bir fırın tepsisi alınarak, kadayıf piştiğinde daha kolay çıkması için altını yağlamak gerekmektedir. Aldığımız kadayıfı ikiye bölerek yarısını tepsiye eşit miktarda koyunuz. Tepsiye konulurken kadayıf elinizle küçük parçalar haline bölebilirsiniz. Elinizle bastırın kabarık bir şekilde kalmasın. Eğer aldığınız 300 gram antep fıstığının içi dövülmemişse bir havanın içine koyup çok ince bir şekilde dövün. Resmen un haline gelinceye kadar dövün. 1 su bardağı toz şeker alarak dövdüğünüz antep fıstığının içi ile karıştırınız. Tepsiye dizdiğiniz tel kadayıfın üzerine eşit miktarda yaydıktan sonra, geri kalan kadayıfı da antep fıstığının üzerine koyup yayılır. Elinizle sert bir şekilde bastırılır. Kadayıfların üzerine 250 gram saf tereyağını kaşık kaşık konularak daha önceden ısıtılmış olan 200 derecedeki fırının içine konulur. Kadayıfın üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30-40 dakika arasında pişirilir. Daha önceden 1 litre su derin bir kabın içerisine konularak üzerine 1 çay kaşığı limon suyu konulur. Üzerine geri kalan şeker suyun içerisine konularak kaynatılır. Kaynayınca ocaktan indirilir, kadayıfın üzerine dökülür. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta. Kadayıf sıcaksa şerbet soğuk olmalı, kadayıf soğuksa şerbet sıcak olması gerekmektedir. Sıcak şerbeti soğumuş olan kadayıfın üzerine döktükten sonra güzel olması için ve şerbetini çekebilmesi için 1 gece bekletilmesi gerekmektedir. 1 gece bekledikten sonra dilim dilim istediğimiz şekilde kadayıfları kesiyoruz. Üzerine isterseniz dövülmüş olan antep fıstığı içi ya da biraz kaymak konularak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 18.11.2018 08:05:15

Antep Fıstıklı Kadayıf Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Antep Fıstıklı Kadayıf"
Antep fıstıklı kadayıfı ben de yapmak istiyorum ama maalesef bu işlem için cesaretimi toplayamadım. Çünkü antep fısttığı çok pahalı ve eğer bu kadayıfı tam olarak yapamazsam hepsi boşa gidecek. Tarifinizi bire bir uygularsam beklenen lezzeti elde edebilir miyiz?
Dağhan . 04.10.2018 14:07:25
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz....
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018