Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yenilikçi ve taptaze bir lezzet sunar. Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı tarifidir.

Pudingli Kadayıf Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 250 gram tel kadayıf
  • 1 kâse çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket puding (Tercihinize göre seçebilirsiniz)
  • 1 paket süt

Pudingli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıfı önceden buzlukta bekletin. Bu, kadayıfın kırılma işlemini kolaylaştıracaktır. Küçük parçalar halinde kırdığınız kadayıfları orta boy bir tencereye alın. Tereyağı ve toz şekeri ekleyip karıştırarak kavurmaya başlayın. Kadayıfların rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edin. Ardından çekilmiş cevizleri ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun. Kadayıf karışımı soğuması için ocaktan alın.

Bu sırada, farklı bir tencerede paket üzerindeki talimatlara uygun olarak pudingi hazırlayın. Puding ve kadayıfın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, servis tabağınıza veya kuplara bir kat kadayıf koyun. Üzerine bir kat puding dökün ve tekrar bir kat kadayıf ekleyin.

Tatlınızı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Yaz aylarında üzerine dondurma ekleyerek de sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri