Kadayıf Tatlısı Kadayıf tatlısı, özellikle bayramların vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Hem kolay hazırlanması, hem de lezzetiyle her damak zevkine uygun bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği fırınlanmasıdır. Tam kıvamında fırınlanır ve şerbetlenirse tadına doyum olmaz. Çünkü hamuru pişireceğim, kıvamını yakalayacağım diye bir derdiniz yok. Sadece tam rengini buluncaya kadar çiğ tel kadayıfları fırında kızartın. Üstelik şerbetini daha önceden hazırlarsanız, konuklarımız geldiği zaman bile fırınlayıp, şerbetleyebilirsiniz. Kadayıf tatlısı yöresel olarak çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Sarması yapılabilir, muhallebilisi yapılabilir, şerbetli tatlısı yapılabilir. Bunların her biri kendine göre lezzetli olur. Çeşit çeşit kadayıf tatlısını çok kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte kadayıf tatlısını hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler - 500 gram çiğ tel kadayıf
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram çekilmiş iç ceviz
- Süslemek için file antep fıstığı, iç ceviz
Şerbet malzemeleri - 500 ml su
- 500 gram toz şeker
- Çeyrek limon suyu
Kadayıf tatlısı yapımı Tatlının yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Bir tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu şerbet kıvamını alıncaya kadar orta ateşin üzerinde pişirmeye başlayalım. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynadığında içine limon suyunu ilave edelim. Bunu şerbetin şekerlenmemesi için koyuyoruz. Bir taşım daha kaynayan şerbeti ocaktan alalım. Kenara kaldırarak şerbetin soğumasını sağlayalım. Bu arada bizde tel kadayıfları incecik didikleyelim. Gerekirse bıçakla kıyarak ufaltabiliriz. Uygun boyda bir fırın tepsisine ya da borcamın içine tereyağı sürelim. Daha sonra tepsiye tel kadayıfların yarısını koyalım. Bunları elimizle bastırarak tepsiye güzelce döşeyelim. Eritilmiş tereyağının yarısını kadayıfların üzerine sürelim. Bunun üzerine ince çekilmiş iç cevizleri yayalım. Ardından kalan tel kadayıfları cevizlerin üzerine yayalım. Yine kalan tereyağı kadayıfların üzerine gezdirerek dökelim. Elimizle bunları bastırarak iyice düzeltelim. Bu arada fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayalım. Kadayıf tatlısını hazırladığımız borcamı fırına koyalım. Üzeri nar gibi kızarınca fırından alarak, kadayıfı kırmadan ters yüz edelim. Yine fırına koyarak diğer yüzünün de kızarmasını sağlayalım. İstediğimiz gibi kızarmış kadayıfı fırından çıkaralım. İlk sıcaklığı geçince 2-3 dakika sonra, soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Bir süre dinlendirip, tatlının şerbeti çekmesini sağlayalım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabaklarına aldığımız kadayıf tatlısının üzerine biraz iç ceviz ve antep fıstığı file serpelim. Konuklarımıza ikram edeceğimiz bu lezzetli kadayıf tatlısını dilerseniz dondurmayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 23.11.2018 16:17:39 Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlısı" İyi akşamlar eşim kadayıf tatlısını çok seviyor sık sık yapmamı istiyor benden yapıyorum fakat istediğim gibi çıtır çıtır olmuyor. Hep içi hamur kalıyor acaba hamur kalmaması için ne yapmam gerekli. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Sıdıka . 26.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Melinay : Merhaba sıddıka hanım, kadayıf hamurunuzun içinin pişmesi hamur kalmamasın için kalın yapmamanız 3,4 santimetre kalınlık hem içinin iyi şişmesine ve şerbetinide heryerinde aynı şekilde emmesini sağlayacaktır. Afiyet olsun. 10.09.2018 10:14:01 Melek : Kadayıf tatlısınız içinin hamur gibi olmasını istemiyorsanız eğer tatlıyı fırına vermeden önce bir miktar mikrodalga fırında pişirmenizi öneririm. Sonrasında tekrardan normal fırında pişirebilirisiniz. Bu sayede her tarafının eşit derecede piştiğini görebilirsiniz. İstediğiniz kıvamda olmasını ve içinin de yeterli miktarda pişmesini istiyorsanız bu yöntem etkili olacaktır Sıdıka Hanım. Afiyet olsun. 07.09.2018 21:00:44 |  | Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır | Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ... |  | Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür | Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı... |  | Kuru Kadayıf Tatlısı | Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer... |  | Oktay Usta Muhallebili Kadayıf | Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb... |  | Hazır Kadayıf Tatlısı | Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha... |  | Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır | Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz.... |  | Tel Kadayıf Şerbeti | Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ... |  | Cevizli Kadayıf Sarması | Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull... |  | Yassı Kadayıf | Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild... |  | Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir | Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra... |  | Erzurum Kadayıf Dolması | Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr... |  | Kadayıf Hamuru | Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu... | | | Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır | | Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür | | Kuru Kadayıf Tatlısı | | Oktay Usta Muhallebili Kadayıf | | Hazır Kadayıf Tatlısı | | Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır | | Tel Kadayıf Şerbeti | | Cevizli Kadayıf Sarması | | Yassı Kadayıf | | Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir | | Erzurum Kadayıf Dolması | | Kadayıf Hamuru | | Pudingli Kadayıf | | Hazır Kadayıf | | Çiğ Kadayıf | | Afyon Ekmek Kadayıfı | | Peynirli Kadayıf | | Hazır Ekmek Kadayıfı | | Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır | | Tepside Kadayıf | | Diyarbakır Kadayıfı | | Taş Kadayıf Hamuru | | Çıtır Kadayıf | | Gaziantep Kadayıf | | Pekmezli Kadayıf | | Taş Kadayıf | | Kadayıf Kavurma | | Cevizli Tel Kadayıf | | Fıstıklı Kadayıf | | Kadayıf Kaç Kalori | Popüler İçerik | Pudingli Kadayıf Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz... | Hazır Kadayıf Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş... | Çiğ Kadayıf Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas... | Afyon Ekmek Kadayıfı Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo... | Peynirli Kadayıf Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek... | Hazır Ekmek Kadayıfı Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke... | |