Kremalı Kadayıf, evde kolaylıkla yapabileceğimiz bir tarif olup, oldukça lezzetlidir. Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bu tatlıyı çocuklarınız da severek yiyecektir. Farklı servis şekilleriyle sofralarınızı süsleyecek ve özel günlerinizde vazgeçilmez bir tatlı olacaktır. Kremalı Kadayıf Malzemeleri (4 Kişilik)
Krema İçin
Kremalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Kadayıfları tarife başlamadan bir iki saat öncesinde dondurucuya koyun. Daha sonra bir kabın içinde kadayıfları küçük küçük kırın. Derince bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine şekeri ve kadayıfları sırasıyla ekleyin. Kadayıflar iyice pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra karışıma bir kase ceviz ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Karışımı bir süre soğumaya bırakın. Kremanının Yapılışı Orta boy bir tencereye süt, un, mısır nişastası ve yumurtayı koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına ulaştıktan sonra üzerine krema ve vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla güzelce çırpın. Karışımı soğumaya bırakın. Servis yapacağınız tabakların ya da kupların altına kavrulmuş kadayıfı dizin. Üzerine hazırladığınız kremayı ilave edip tekrar kadayıf koyun. Tatlıyı buzdolabına koyup birkaç saat soğumasını bekleyin. Üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Kremalı Kadayıf tatlısını daha zengin hale getirmek için üzerine antep fıstığı veya hindistancevizi serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha hafif olmasını isterseniz, kremayı hazırlarken süt miktarını artırabilir ve un miktarını azaltabilirsiniz. Kremalı Kadayıf, özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak tercih edilebilir. Tatlının soğuk servis edilmesi lezzetini artıracaktır. Kremalı Kadayıf tatlısının püf noktası, kadayıfın iyice kavrulması ve kremanın pürüzsüz bir kıvamda olmasıdır. Bu detaylara dikkat ederek mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. |