Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava yufkasından kadayıf sarma, Kim sevmez ki çıtır çıtır bir baklavayı? Ama baklava yufkası açmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Maharet ister püf noktalarını bilmek ister. Ve günümüz koşullarında ve yoğunluğunda pek çoğumuzun buna ayıracak vakti ne yazık ki yok. Ama artık baklava yufkası ile yapabileceğimiz tarifler o kadar çok ki. Ve en güzeli de artık hazır baklava yufkalarını pek çok marketten, bakkaldan ve yufkacılardan kolaylıkla temin edebiliyoruz. Standart olan paketlerde ise aşağı yukarı 45 adet baklavalık yufkası çıkıyor. Yapmamız gereken ise sadece tarifi uygulamak oluyor. Baklava yufkasından kadayıf sarmayı daha önce denemediyseniz acil olarak denemenizi tavsiye ederim. Görüntüsü ile göze lezzeti ile damağa hitap edebilecek, hem akşam yemekleri sonrası hem de 5 çaylarınızda rahatlıkla ikram edebileceğiniz ve tam not alabileceğiniz bir tarif.

Baklava yufkasından kadayıf sarma için gerekli malzemeler,

  • 600 gram hazır pakette satılan baklava yufkası
  • 350 gram çiğ kadayıf
  • 2.5 su bardağı kavrulmuş fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağına denk gelecek şekilde eritilmiş tereyağı

Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlının şerbeti için,

  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı soğuk su
  • ve 4 damla limon suyu

Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlının yapılışı,

Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Tozşeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynama aşamasına geldikten sonra limon suyunu ekleyerek kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatmaya devam edelim. Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım.

Çiğ kadayıfları derin dondurucuda daha önceden 2 saat kadar bekletirsek parçalama işlemi çok daha kolay olacaktır. Bir kesme tahtası üzerinde çiğ kadayıfları minik minik doğrayalım.

Eğer bir masa kullanarak tarifi yapıyor isek masanın aldığı kadar baklavalık yufkaları serelim. Yalnız baklavalık yufka çok hassas olduğundan hemen kuruma yapar bu yüzden elimizi çabuk tutarak yapmalıyız. Eğer kurursa sertleşme yapar ve istediğimiz şekilde rulo yapmamıza imkan vermez.

Serdiğimiz baklavalık yufkayı bir fırça yardımı ile tereyağıyla yağlayalım ve üzerine kıydığımız çiğ kadayıflardan ve dişe gelecek şekilde rondodan geçirilmiş fındık içinden koyarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada ruloların çok sıkı olmamasına dikkat edelim. Gevşek sarmak hem pişmesi açısından hem de şerbeti çekmesi için daha iyi olacaktır.

Tereyağı ile yağladığımız tepsiye yapmış olduğumuz ruloları 2'şer parmak kalınlığında keserek güzelce dizelim. Bütün baklavalık yufkalar ve iç malzememiz bitene kadar devam edelim.

Mutlaka önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Bir püf noktası olarak eğer çıtır çıtır bir tatlı olmasını isterseniz fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra şerbeti ılık bir halde dökebilirsiniz. Ama yumuşak olsun isterseniz sıcak tatlıya soğuk şerbet dökebilirsiniz. Dinlendirdikten sonra Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlısı servise hazır.

Son Güncelleme : 30.10.2018 01:53:37

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma"
Teşekkürler bnde bu cevabı arıyordm ctr bi tatlı istiyordm şerbeti taklmstm çok saol umarım güzel olur
Çilem . 09.06.2018
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz....
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018