Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. Kolayca yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere ayrıca bu tatlı en fazla Hatay bölgesinde yapılmaktadır. Bütün şehirlerimizin her yerin de fazlaca yapılan ekmek kadayıfı bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en çok sevilen şerbetli tatlıların arasında yer alan lezzettir. Ekmek kadayıfını yapmakta zorlanmayacaksınız hazırlanmak son derece meşakkatsiz bir lezzetli bir tatlı türüdür. Bugün size sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz ve nefsinizi yatıştıracak tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak bir tatlıdır. Tatlıya doymak istiyorsanız bu tatlıyı tercih etmeniz için ekmek kadayıfının tarifini veriyorum kağıdı kalemi hazırlayın. Muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım.
Ekmek kadayıfı hamurunu malzemeleri;
20 gram yaş maya eğer yaş maya yoksa kuru mayada kullanabilirsiniz. Fakat yaş maya kullanırsanız hamur daha iyi kabaracaktır.
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
300 gram un
Ekmek kadayıfı hamurumuzun kıvamını vermek için;
2 su bardak pekmez
3,5 su bardak ılık su
Ekmek kadayıfın şerbeti için;
5 su bardak toz şeker
5 su bardak su
Yarım limonun iki damla limon suyu
Ekmek kadayıfı hamurumuzun hazırlanışı;
İlk olarak 5 su bardak toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz ardından iki damla limon suyunu damlatıp istenilen kıvama gelince, azar azar suyunu ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra ilk olarak fırınımızı 250 derecede önceden açıp ısıtalım. Hamur kaba içine, sütümüzü ılık olacak şekilde toz şekerini ve mayamızı eritiyoruz. Ardından içerisine öbür malzemelerimizi ekleyerek ekmek kadayıfı hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kadayıf hamurunun meblağı gözünüze az geldiyse bir daha ki yaptığınızda ölçüleri artırabilirsiniz fakat bu kadarı da bir tepsi olmaktadır. Eğer kadayıf hamuru fazla olduysa, hamuru ikiye keserek pişirilebilir, diğer parçayı da buzluğa atıp daha sonra yapabilirsiniz.
Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurumuzu 40 cm genişliğinde bir metal tepsi olur ya da cam borcam da kullanmalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz isterseniz, daha büyük tepside yapabilirsiniz. Kadayıf hamurumuzu, tepsiye göre oklavayla açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanması olan ekmek kadayıf hamurunu altı ve üstü mükemmel bir şekilde nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda iyice pişiyoruz. Pişmiş kadayıf hamurumuzu iyice soğumasını bekliyoruz. Fakat bir gün bekletirseniz çok daha şaheser sonuç alacaksınız daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurumuzu daha geniş bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Kadayıf hamurumuzun şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmış üstünü de süsledikten sonra güzelce dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 27.04.2021 05:35:16
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
19 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır"
Pekmezi nerede ve nasil kullaniyoruz, lutfen yazarmisiniz Emine . 24.06.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kanver : Hala yapılıyor Anadoluda bu tatlılar. Modern kültürün bize dayattığı yaş pasta, waffle vb tatlılar bizim geleneksel tatlilatimiza ulaşmamızı zorlastirsa da bu tatları yapan ve yiyen birçok aile var çevremde. 20.09.2018 09:16:23
Sadun : İyi akşamlar Emine hanım pekmez çok mucizevi ilaç gibi bir yiyecektir ayrıca kan oranınıda artırmaktadır. Keklerinizde, kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz şeker yerine pekmez kullanarak lezzetli tatlılar elde edersiniz çokta sağlıklı olur şimdiden Afiyet olsun iyi akşamlar. 02.09.2018 23:47:20
Şerbeti sıcak mı dökeceğiz? Ayrıca pekmezi kullanmadık,hamura mı katacaktık? Zeynep . 06.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Halef : Tatlı yaparken dikkat edilemesi gereken en önemli şey şerbet ve tatlı. Şerbet de tatlı da soğuk olmalı. Tatlı da dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda hamura kıvam vermesi için pekmez kullanılır. 09.08.2018 22:29:52
Gerçekten eksik tarif pekmezin nerde kullanıldığı yazılmamış Güler Güler . 12.05.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Peyrev : Hamur yogrulurken az az su ve pekmezi katarız kivamini öyle ayarlariz yapılışı aşamasında eksiklik yapılmış haklısınız 21.08.2018 11:41:16
Lâmih : Hamuru hazırlamak için içerisine tarifte de belirtildiği gibi 2 bardağı kadar pekmez konulup su ilave edilecek. Amaç hamurun tıpkı ıslak kek gibi kıvamında olması ve dağılmaması için eklenmelidir. Tarifte pekmez konusu anlatılmamış ancak siz hamur yoğrulurken ilave etmeyi unutmayın. 30.08.2018 13:48:55
Alphan : Kadayıf hamurunu yaptıktan sonra tepsiye serme işlemi bitiyor hafif kızardıktan sonra 2 su bardağı pekmezi 3,5 su bardağı ılık suyla karıştırıp üstüne yavaş yavaş yedirerek döküyoruz ardından bekletiyoruz sonra şerbeti döküyoruz ve oldu afiyetle yenebilir 07.09.2018 23:26:03
Hamuru oklavayla açalım demişsin de cıvık bir hamur oluyor verdiğin malzemelerle ne oklavasi saçma sapan tarifler ordan burdan kopyala yapıştır Yapa Yapa saçma sapan tarifler çıkıyor. Saçma Sapan . 21.12.2017
CEVAP YAZ
Hamuru kıvama getirmek için pekmezi nerede kullandığınızı yazmamışsınız birde fırını açın diyorsunuz sonra hamuru 1.5 saat bekletin diyorsunuz tarifi bir daha gözdengeçirin bence Nalan . 17.05.2017
CEVAP YAZ
Diğer yorum yapanlar için teşekkürler, yoksa bir ben miyim diye dertlenmiştim. Bu yanlışın yanlışı bir tarif, işin kötüsü de bir sürü yerde aynen kopyalanmış. Yazık. Tahir . 11.04.2018
CEVAP YAZ
Pek bisey anlayamadim pekmezi koymadilar ilk basta sekerin yarisini kaynatyoruz diyor suyundami yarisini kullaniyoruz Filiz . 30.04.2017
CEVAP YAZ
Şerbeti önce hazırlayıp pisen hamurunu birgün beklerse daha güzel olur diyorsun nasıl olucak ikiside soguk Elif . 24.06.2017
CEVAP YAZ
Arkadaslar ben yaptım , verilen un miktarı az bu malzemeye göre 4,5 bardak un aldı... bilginize Deniz . 10.01.2018
CEVAP YAZ
ben bundan birşey anlamadım ama yapmaya çalışıyorm nasıl olacak merak içindeyim deneyen varmı Serap . 05.12.2017
CEVAP YAZ
Pekmezli serbetı ne zaman koyacağız normal şerbetten önce mı koyacağız lütfen cevap verin Havın . 26.09.2017
CEVAP YAZ
Pekmezle suyu hamurun icine mi katiyoruz yoksa onuda ayrıca serbetliyomuyuz Tatlıcı . 28.06.2016
CEVAP YAZ
Şerbet sıcak olarak dökülse daha iyi olur şekerin erimesi gerekli Ömer Ok . 11.04.2017
CEVAP YAZ
O fırını hamuru yoğurmadan açtın 2 saat calistirdin mi gerçekten Gülsüm . 10.05.2018
CEVAP YAZ
Merahaba, Taş kadayıf hamuru nasıl yapılır? Tuyan Böe . 25.04.2016
CEVAP YAZ
2 su b. ve 3.5 su b. pekmez ne i;e yariyor? Mehmet . 21.07.2016
CEVAP YAZ
Pekmez ve suyu hamura mi katıyoruz Esms . 25.03.2018
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muh...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bir tarif. Pudingli Kadayıf Malzemeleri 4 Kişilik 250 gram tel kadayıfbir kase ceviz (çekilmiş)...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022