Bütün hamur malzemesi harmanlanır ve iyice karıştırılır. Sonrasında krep hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen bu hamur mayalanıncaya kadar ılık bir yerde muhafaza edilir. Hamurun yapışmayacağı bir tava hazırlanır ve hamur birer yemek kaşığı alınır ve tavanın üstüne yayarak yerleştirilir. Hamurların sadece bir yüzü kızartılır ve tavadan alınır. Kadayıf hamurları soğuyup hazır bir hale gelince hamurlar alınır ve kızarmamış tarafları cevizle doldurulur ve ağızları iyice basılarak kapatılır. Bir yumurta bir tasta iyice çırpılır ve hamurların dış tarafı yumurtaya batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Kızartılan tatlılar önceden hazırlanıp soğutulmuş olan şerbetin içine konur. Tatlılar şerbetin içinde ikişer dakika kadar bekletilir. Sonrasında tatlılar alınır. Yassı kadayıfımız artık servise hazırdır.
Afiyet olsun.