Ekmek kadayıfını derin bir tepsi içine koyalım.
Üzerine 2 litre ılık suyu koyup yumuşamaya bırakalım. Yeterince yumuşayan ekmek kadayıfının fazla suyunu boşaltıp, temiz bir bezle üzerine bastırarak fazla suyun süzülmesini sağlayalım. Orta boy bir tencereye 1 litre vişne suyunu koyalım. Üzerine 1 litre su ve toz şekeri ilave edelim. Kaynatmaya başlayalım. Ekmek kadayıfı tepsisini ocağın üzerine alıp kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Bu sırada istediğimiz kıvama ulaşan vişne suyunu ekmek kadayıfının üzerinde yavaşça gezdirelim. Kadayıfın her köşesinin pişmesi için bir kaşık yardımıyla çevirelim. Bu işlem tüm kadayıf pişinceye kadar sürdürelim. Piştikten sonra tepsiyi soğumaya bırakalım. Kadayıf yeterince soğuduğunda dilimleyerek servis tabaklarına alalım. Üzerine kaymak ve vişne taneleri konularak servis edilebilir.
Afiyet Olsun.