Top Kadayıf Tatlısı

Top kadayıf tatlısı, yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Aynı zamanda nefis ve çok lezzetli bir tatlıdır. Özellikle diyet yapanların top kadayıf tatlısını yerken kilo yapıcı özelliğine sahip olduğu için dikkatli olmaları gerekir. Şerbet ile yapılan tatlıların sütlü tatlılara göre besin değeri daha fazladır. Bu tatlıda şekerliler grubunda bulunmaktadır.
Nedeni ise şerbetinde bol miktarda şekerin kullanılmasından kaynaklıdır. Diyet yapanların çok az miktarda tüketmeleri gerekir. Kilo alımına etkisi oldukça fazladır. Tatlıların insan vücuduna enerji depolamakta etkisi çok fazladır. Top kadayıf tatlısı, bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Çok besleyici olduğundan mutlaka yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Top kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • Bir kâse dövülmüş iri ceviz içi
  • Bir tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için

  • Üç su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Top kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tatlı ılık şerbet soğuk olacağı için ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Şerbet için tüm malzemeleri derin bir tencereye koyduktan sonra, ocak üzerine koyup orta ateşte toz şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra 6-7 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve bir tarafta soğumaya bırakın.

Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip, eridikten sonra üzerine sıvı yağıda ekleyin. Daha sonra tel kadayıfları kopmayacak şekilde eriyen tereyağını üzerine gezdirin ve hep beraber iyice harmanlayın ve yağı kadayıflara güzelce yedirin. İç harcı malzemelerini bir kaba alarak güzelce tarçın ve cevizi karıştırın. İstediğiniz büyüklükteki bir fincanın içine biraz tel kadayıf daha sonra iç harcı ve üzerine de tekrar tel kadayıfı ile kapatıp iyice bastırın. Diğer taraftan fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. Dışarı sarkan tel kadayıfları da fincanın içine alarak sıkıca bastırarak daha sonra hafif yağlanmış tepsiye fincanı ters çevirerek, fincandaki tel kadayıfı tepsiye yerleştirin. İç harç ve tel kadayıf malzemeleri bitene kadar aynı işlemi yapın. 180 derece daha önceden ısıtılmış fırında yaptığımız tel kadayıfları kızarıncaya kadar pişirin. Kızarıklığı istenildiği gibi olduktan sonra fırından kadayıfları çıkartın. Fırından çıkarttığımız top kadayıf tatlısı ılıdıktan sonra, soğumaya bıraktığımız şerbeti kadayıfların üzerine dökerek bir süre çekmesini bekleyin. 3-4 saat dinlendirdikten sonra, kısaca şerbeti çektikten sonra üzerlerine Hindistan cevizi veya çam fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. İstediğiniz malzeme ile de süsleyebilirsiniz. Bu mis tereyağı kokulu, çıtır tel kadayıfı tüm sevdiklerinizle, ailenizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

20.01.2024 14:57:49
Top Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Top Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Top Kadayıf Tatlısı"
Her akşam yemeğinden sonra sofrada ev yapımı bir tatlı mutlaka bulunur. Kadayıf tatlısı en sevdiklerim arasındadır ama yapması ve çıtır kıvamı tutturmakta zorlanıyorum. Top kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Daha önce deneyen varsa lütfen yazsın.
Temizkal . 08.10.2018 16:53:31

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024