Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıfsız bir bayram düşünülemez. Birçok kişi yapımı zor bir tatlı olduğunu düşünür ve gözleri korkar. Ama çekinmenize gerek yok çünkü mantığını bilirseniz yapımının da çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Birebir ölçü kullanmak her zaman kesin bir sonuç verir. İlk etaptaki hazırlık aşamasını biraz özenli ve doğru yaparsanız kadayıfınız da istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Tepside kadayıf için gereken malzemeler

  • Yarım kilo çiğ tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı+ 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram dövülmüş ceviz içi (Dişe gelecek şekilde)

Şerbeti için

  • Yarım kilo toz şeker
  • Yarım litre soğuk su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limonun kabuğu

Tepside Kadayıf Nasıl Yapılır?


Çiğ kadayıfı elimizle iyice didikleyelim. Hatta bıçakla birazcık da doğrayalım. Böylece tereyağını içine emmesi daha kolay olacaktır. Kadayıfı tüketeceğiniz gün hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz tepsiye döşeyip kızarttıktan sonra bekletip sonradan da şerbetleyebilirsiniz. Tabi bu durumda kadayıf soğuk olacağından şerbeti sıcak olarak dökmeniz gerekir.

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Birebir ölçülerindeki şeker ve suyu derin bir tencereye koyalım. Limon suyunu ve limon kabuklarını da ilave ederek kısık ateşte kaynatalım.
Zaten kıvam almaya başlayınca anlarsınız. Kıvamını alan şerbetin altını kapatarak bir kenarda soğumaya bırakalım. Tel kadayıfı didikleyip bıçakla biraz kıyalım. Ceviz içlerini rondodan geçirerek ya da bir poşetin içinde döverek ufalayalım. Kadayıfı hangi tepsiye döşeyeceksek tepsinin dibini bol tereyağı ile yağlayalım. Kadayıfların yarısını ve tereyağının yarısını iyice karıştırarak elimizle bastıra bastıra tepsiye döşeyelim. Ceviz içlerini kadayıfların üstüne eşit miktarda dağıtalım. Üzerine tekrardan kalan tel kadayıfı ve tereyağını karıştırarak düzgünce bastıralım.

Fırınımızı 200 dereceye getirerek önceden ısıtalım. Isınmış haldeki fırına tepsiyi yerleştirerek önce bir yüzünün kızarmasını daha sonra arka tarafının kızarmasını sağlayalım. Kızarmış haldeki kadayıfı fırından çıkardıktan sonra 4-5 dakika dinlendirelim. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökersek hamur olabilir. Soğuk şerbeti döktükten sonra tatlı şerbetini iyice çekene kadar bekleyelim. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.

21.01.2024 11:32:38
Tepside Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tepside Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tepside Kadayıf"
Yarın akşam yemeği için evde misafir ağırlayacağım. Menümü kafamda kurdum ama tatlı konusunda emin değilim. Eşim de tepsise kadayıf yapmamı söyledi. Tepside kadayıf daha önce hiç yapmadım ve tatlımın da kırı olmasını istemiyorum. Yel kadayıf ve peynir aldım. Kadayıfın kuru olmaması için ve dibinin tutmaması için ben yapmam gerekir?
Raziye . 23.10.2018 19:23:33

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarba...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024