Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, geleneklerle beklenen sofralar, bu sofraları taçlandıran tatlı ve yiyecekler. Hatırlıyorum da babaannem sabah herkesten önce kalkar "sabah yapılan aş daha tatlı olur oğlum" diyerek ağzımızı tatlandıran, o gün akşam ezanının gelmesini güçleştirecek tel kadayıf tatlısını güzelce özenle hazırlardı.
Akşam üzeri dinlenmek için uyuduğumuzda ise tel kadayıf şerbetinin kokusu ile uyanırdık.

Son yıllarda da etrafımdakilerden duyduğum kadarıyla tel kadayıf şerbetinin ayarını tutturamama gibi yakınmalar duyuyorum. Aslında oldukça basit bir ölçüyle biraz da sevgi katınca babaannemin kadayıfı gibi olacak hepsi. İşin püf noktası şerbetin bire bir olması, çiğ kadayıfın da alındıktan sonra tel tel açıldıktan sonra güzelce bıçak yardımıyla inceltilmesi ile mükemmel tel kadayıf tatlısı elde edebiliriz. Kadayıfın alındıktan hemen sonra şerbeti hazırlanıp sunuma hazırlanabileceği gibi fırınladıktan sonra buzdolabı ortamında muhafaza edip hazırladığınız tel kadayıf şerbeti sayesinde istediğiniz zamanda yiyebilirsiniz.

Kadayıf İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gram kadar çiğ kadayıf,
  • 150 gram ceviz veya fıstık içi,
  • 1 su bardağı kadar erimiş ve 2 yemek kaşığı katı tereyağı,

Tel Kadayıf Şerbeti için

  • 500 ml.
    Su,
  • Çeyrek limon kabuğu,
  • 500 gram şeker

Tel Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?


Tel kadayıf şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu attıktan sonra şekeri güzelce atıp karıştırın. Sonrasında kısık ateşle bir miktar limon suyu ve hazırlamış olduğumuz çeyrek limon kabuğunu da tencereye ilave edip karıştırarak kullanılacak kıvama gelmesini bekledikten sonra tencereyi ocaktan alıp tel kadayıf şerbetini soğumaya bırakınız. Sonrasında ceviz içinin bıçakla veya rondodan geçirilerek iyice ufalmasını sağlayınız. Duruma göre kullanacağınız tepsi veya borcamın tabanını tereyağıyla yağladıktan sonra çiğ alınıp bıçakla küçültülmüş kadayıfın yarısını tepsiye diziniz. Çiğ kadayıfı tepsiye dizerken tepsinin her yerinde homojen bir şekilde dağılmış olmasına ve dizdikten sonra bir miktar bastırarak yerleşmesine özen göstermeniz gerekmektedir. Tepsiye dizilen kadayıfın üzerine ceviz veya fıstık içini homojen bir şekilde dizdikten sonra kalan kadayıfı da eşit miktarlarda ve tereyağıyla bulanmış şekilde dizdikten sonra 200 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi verebilirsiniz. Kadayıfın ön yüzü kızardıktan sonra fırından alınan tepsiyi ters düz edip diğer yüzün de kızarmasını sağlayıp fırından tepsiyi aldıktan sonra 5 dakika kadar bekleyiniz ve önceden hazırlanmış soğuk tel kadayıf şerbetini tepsiye dökünüz. Kadayıf tatlımız şerbeti iyice çektikten sonra kadayıfı afiyetle yiyebilirsiniz.
19.01.2024 19:35:59
Tel Kadayıf Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tel Kadayıf Şerbeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tel Kadayıf Şerbeti"
Bugün ilk kez buradaki tarife göre kadayıf yaptım. Kadayıf ilk kez kadayıf yapmış birisine göre beklediğimden çok güzel oldu. Ancak tatlıcıdan almış olduğum kadayıf kadar güzel olmadı. Sanki tatlıcı da aynı şekilde yapıyor kadayıfı acaba onlar kadayıfın içine bizim bilmediğimiz bir şeyler mi atıyor? Daha güzel nasıl yapabilirim?
Gül . 05.09.2018 15:37:32

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarba...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024