Tatlının şurubunun soğuk olması gerekmektedir. Bu yüzden hazırlık aşamasına şurubu yapmakla başlayalım. Tencereye toz şeker ve suyu koyalım. Şurup 10 dakika kaynadıktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim ve soğuması için ocaktan alalım. Tatlıyı kızarma aşamasında gerekli olan sosu hazırlamak için derin bir kap alıp, içerisine 4 adet yumurta, süt ve vanilyayı koyalım. Sosu çırpma teli ile iyice çırpalım. Bir tutam kadayıfı avuç içene alıp cevizi içerisine koyalım.
Klasik dolma sarımında olduğu gibi cevizlerin tamamı kapanacak şekilde saralım. Dolma sarımı sona erdiğinde, önceden hazırladığımız sosa iyice bulayalım. Kızartma işlemini gerçekleştireceğimiz kabın içerisine sıvı yağı koyalım ve yağ iyice ısındığında içerisine tek tek dolmaları bırakalım. Dolmaları dikkatli bir şekilde her yeri kızarana dek kızartalım. Dolmalar kızardığında beklemeden şurubun içerisine atalım ve bir dakika şurup içerisinde çevirerek bekletelim. Böylece dolmanın her yeri yeterince ısla nacaktır. Şurup içerisinden çıkardığımız kadayıf dolmaları servis kabına koyalım ve sunum için ceviz veya arzuya göre malzeme ile sunum yapalım.
Afiyet olsun.