Tavuk göğsü kadayıf; kadayıflı tatlı denilince ilk akla gelen şerbetli kadayıf tatlılarıdır. Fakat kadayıf ile birçok çeşit tatlı yapılabilir. Örneğin
tavuk göğsü kadayıf gibi. Dışı çıtır çıtır tel kadayıf içerisi yumuşacık tavuk göğsü. Benim misafirlerime ve sevdiklerime sıklıkla hazırladığım hafif ve enfes bir tatlıdır. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da emin olun lezzeti buna değer.
Özellikle yaz aylarında buzlukta 10 dakika bekletip tüketebileceğimiz
tavuk göğsü kadayıf tatlı bir külah dondurmaya bedeldir. Sizlerde beş çaylarında kabul günlerinizde misafirlerinize hazırlayıp keyifle sunabilirsiniz.
Tavuk göğsü kadayıf tatlısını daha önce hiç tatmadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum. Daha önce tatmış fakat hiç denememiş iseniz ben sizler için malzemelerini ve yapılışını ayrıntılı bir şekilde paylaşıyorum. İstediğiniz lezzeti elde edebilmeniz için tarife sadık kalmalısınız.
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 2-3 adet damla sakızı,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 50 gram margarin,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket vanilyalı krem şanti
- 1 çay bardağı ceviz içi,
Tavuk Göğsü Kadayıf Üzeri için
- 400 gram tel kadayıf ben kızarmış hazır kadayıf tercih ediyorum,
- 50 gram margarin,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 çay bardağı ceviz içi,
Tavuk göğsü kadayıf nasıl yapılır?
İlk olarak tavuk göğsünü hazırlayarak başlıyoruz.
Tavuk göğsü için derin bir tencerenin içerisine un, toz şeker, nişasta, vanilya koyup karıştırıyoruz. Ardından karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edip ocağa alıyoruz. Tavuk göğsünü karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Tavuk göğsü kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca damla sakızını ve margarini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Damla sakızı ve margarin eriyince kıvam alan tavuk göğsünü ocaktan indirip soğuması için bir kenara alıyoruz. Tavuk göğsü bir kenarda soğuyuncaya kadar biz bir yandan kadayıfı hazırlıyoruz. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini koyup ocakta ısıtıyoruz. Daha sonra üzerine hali hazırda kızarmış olup tel tel ayırdığımız kadayıfı ekliyoruz. Sonrasında kadayıfı ısıttığımız yağ ile yakmadan bir güzel kavuruyoruz. Kadayıfı kavurma işlemi bitince onu da soğuması için bir kenara alıyoruz. Daha sonra soğumuş olan tavuk göğsünün içerisine krem şanti ekleyip mikser yardımı ile köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Ardından Soğuyan kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama seriyoruz. Üzerine tavuk göğsünü döküp her yere eşit miktarda yayıyoruz. Daha sonra üzerine kalan kadayıfı serpip bir çay bardağı ceviz içini de kadayıfın üzerine serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz
tavuk göğsü kadayıfı buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletip dilimleyerek soğuk olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.