Sütlü Kadayıf
Sütlü kadayıf, çok hafif ve olağanüstü yumuşak bir kadayıf tatlısı çeşididir. Klasik kadayıf gibi kaskatı, içi bayan ağır şerbeti bulunmamaktadır. Açık tenli, bol cevizli, yumuşacık ve çok hafif bir tatlıdır. Ülkemizde birçok bölgede yapılmaktadır. Bayramda ikram edilen tatlılardan biridir. Yapımı da çok kolay ve pratiktir. Ayrıca benim gibi şerbetli tatlıları çok fazla tüketemeyen kişiler için çok iyi bir alternatif.
Sütlü Kadayıf Malzemeleri- 750 gram tel kadayıf,
- 125 gram bitkisel margarin,
- 1 fincan sıvı yağ,
- Yarım su bardağı ceviz içi,
- Yarım su bardağı fındık içi,
- 1 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
Şerbeti için malzemeler- 4 su bardağı toz şeker,
- 6 bardak su,
- 5 dilim limon
Şerbetin Nasıl Yapılır?
İlk olarak ocağın üstüne tenceremizi koyup toz şekeri tencereye ekleyelim. Ardından su ekleyip, dilimlediğimiz limonu da içine atarak ocağı yakalım. Birkaç sefer karıştırıldıktan sonra kaynaması için bekliyoruz.
Kadayıfın Nasıl Yapılır?
750 gram olan kadayıfımız 12 kişiye yetecek kadardır. Hazır aldığımız kadayıfı iyice parçalayıp çitileyerek kadayıfın yapışıklılığını çözelim. Ardından kadayıfın ilacı olan bitkisel margarin ve sıvı yağı kadayıfın üstüne döküp, kadayıfı karıştırarak yağı yedirmemiz lazım. Kadayıfın içini hazırlamak için havan da cevizi ve fındığı eziyoruz.
Ezdiğimiz ceviz ve fındık içine 2 yemek kaşığı şeker ilave edip karıştırıyoruz. İlave edilen şekerin ardından yaklaşık 1 su bardağı kadar sütümüzü de bu karışıma ilave edelim. Nescafe fincanı veya çay fincanını kadayıfa şeklini vermek için kullanıyoruz. Fincanın alt tabanı için yarım avuç kadayıf koyup üstüne içini hazırladığımız sütlü ceviz ve fındık ezmesini yaklaşık 1,5-2 çorba kaşığı ekleyip yine üst tabaka için yarım avuç kadayıfı üstüne serpiştiriyoruz. Sonra fincanı yağlı kâğıt koyduğumuz tepsinin üstüne ters çevirip pişirilmesi için hazırlıyoruz. Hazırladığımız 1 tepsi kadayıfı yaklaşık 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırına atıyoruz ve kadayıflar piştikten hemen sonra hazırlanan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdiriyoruz. Tatlımız servis edilmek için uygundur.
Afiyet olsun.
19.01.2024 05:19:56
Sütlü Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|