Öncelikle kadayıfın şerbetini hazırlayın. Orta bir tencere içerisinde su ve şekeri koyarak karıştırın. Daha sonra limon suyunu da ekleyerek, koyarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Artık şerbetli muhallebili kadayıf tatlısının muhallebisini yapın. Derin bir kab içerisine sütü koyarak toz şekeri ilave edin. Yumurtayı da karışım içerine kırın. Nişasta ve unu ekledikten sonra krema kıvamı alana kadar karıştırın. Daha sonra vanilyayı ilave ederek 3-4 dakika kadar çırpın.
Ocağın altını yakın, kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak yapılan muhallebiyi pişirin. Bu arada başka bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte eritin. Erirken yağın yanmaması için çok az bir miktar sıvı yağ ilave edin ve ocağın altının çok kısık olmasına dikkat edin. Kadayıf tepsisinin dibini yağlayın. Eriyen tereyağını kadayıf üzerine dökün ve muhallebiyi de kadayıf üzerine ilave edin elinizle kadayıfı didikleyin. Tereyağına bulanmış ve muhallebiyle karıştırılmış kadayıfı elinizle bastırarak yayın. Baskı uygulanarak tepsiye yerleştirilen kadayıfın üzerine kalan muhallebiyi kadayıf üzerine serpiştirin ve önceden 170 derece ısıtılmış fırına sürün. Kadayıfın üzeri kızarınca fırından kadayıfı çıkarın ve önceden yapılan şerbeti kadayıf üzerinde gezdirin. Biraz dinlendirdikten sonra tabakalara kadayıfı alıp servis yapabilirsiniz. Şerbetli muhallebili kadayıf tatlısı hazır.
Afiyet olsun.