Sarma Kadayıf
Sarma Kadayıf; Sarma kadayıf çiğ kadayıfla hazırlanan çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde yaygın olarak yapılıp tüketilmektedir. Bu güzel tatlıyı vereceğimiz tarifle çok pratik bir şekilde evlerinize taşıyabilirsiniz.
Sarma Kadayıf Malzemeleri- 500 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Ceviz
Şerbeti için gerekli malzemeler- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limon
Sarma Kadayıf Nasıl Yapılır?
Tel kadayıftan bir parça alınır ve tezgâhın üzerine serilir ve düzgünce yayılır.
Sonrasında cevizler iri kıyım olacak şekilde el değirmeninden çekilir. Ceviz sermiş olduğumuz kadayıfın bir ucuna koyulur ve kenarları kapatılır. Sonrasında kadayıf rulo şeklinde sarılır. Bir dikdörtgen veya kare şeklindeki borcama rulo şeklinde hazırlamış olduğumuz tatlılar dizilir. Bu şekilde kap tamamen doldurulur. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ konarak eritilir. Bir kaşık yardımıyla hazırlanan yağ karışımı her bir rulonun üzerine eşit olacak şekilde dökülür. Tatlılar önceden 180 derecede ısıtılmış fırına konulur. Bu sırada şerbet malzemeleri bir tencereye alınır ve kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak şerbetin ılıması beklenir. Fırındaki kadayıflar iyice kızarınca fırından çıkarılır. Ilımış şerbet fırından çıkardığımız tatlıların üstüne dökülür. Böylece tatlımız servise hazır bir hale gelmiştir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 09:20:45
Sarma Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|