Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı muhallebili kadayıf, şerbetli kadayıf tatlısına karşı sakızlı muhallebili kadayıf oldukça hafif ve yeni bir lezzettir. Özellikle dondurma tadına yakın olması çocukların severek tüketmesini sağlar. Diyet yapanlar için oldukça hafif bir tatlıdır. Birçok diyetisyenlerin tatlı olarak listenin en başındadır.

Sakızlı Muhallebili Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)


Kadayıf Harcı

  • 350 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • Damlası sakızı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sade krem şanti
Sakızlı Muhallebili Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Sakızlı muhallebili kadayıfın ilk olarak 300 gram kadayıfı küçücük parçalar halinde bölüyoruz. Daha sonra derin bir tencereye tereyağını ilave edip erimeye bırakıyoruz. Yağ eridikten sonra küçük parçalar halindeki kadayıf ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Kadayıfı sıkça karıştırılmalıdır. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra şeker ilave edip rengi değişene kadar kavuruyoruz. Kadayıfı yanmaması için sürekli çeviriyoruz. Rengi değişen ve kavrulan kadayıfı ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce cevizi ekleyip 2-3 dakika da ceviz ile kavurduktan sonra ocaktan indirip geniş bir kapta soğumaya bırakıyoruz.
(Kadayıfları bir gün önceden kavurup buzlukta dinlendirirseniz kadayıflar çıtı çıtır olur)

Kadayıflar soğurken muhallebiyi yapmaya başlayalım. Derin bir tencereye süt boşaltıp, süttün içerisine nişasta, un, şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Muhallebiyi dibi tutmaması ve yanmaması için sık sık karıştırmalıyız. Hafif kaynamaya başladığı an damla sakızı vanilyayı ilave edip 2-3 dakikada öyle kaynadıktan sonra ocaktan muhallebiyi alın. Muhallebi 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye bir paket krem şantiyi ekleyip mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bitikten sonra kara bir borcamın en altına kavurduğumuz kadayıfların yarısını döküp üzerine hazırladığımız muhallebiyi kepçe yardımıyla boşaltıyoruz. Daha sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serpiyoruz. Sakızlı muhallebili kadayıf hazır soğuması ve dinlenmesi için borcamın üzerine streç geçirip 1-2 saat dinledikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
23.01.2024 04:26:47
Sakızlı Muhallebili Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sakızlı Muhallebili Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sakızlı Muhallebili Kadayıf"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024