Muhallebili Tel Kadayıf

Muhallebili tel kadayıf, kadayıfı şerbetli tatlı olarak hazırlamak istemeyenler için harika bir tariftir. Hafif lezzetiyle yaz kış hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı beğeneceksiniz. Sütlü tatlılar kadar hafif olan, aynı zamanda kadayıfın çıtır lezzetini de alabileceğiniz bir tatlıdır. Yapımı aslında çok kolaydır. Sadece kadayıfın kavurma aşaması sizi oyalayabilir.
Bu aşamada biraz dikkatli olmalısınız. Kısık ateşte kadayıfı yakmadan, hafif pembemsi ve çıtır bir hale getirmelisiniz. Bu nedenle fırınlanmış hazır kadayıf almayın. Evde kendiniz tam kıvamında kadayıfı kavurun. Dilerseniz tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Muhallebili tel kadayıf için gereken malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı file Antep fıstığı

Muhallebisi için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tercihe göre buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebili tel kadayıf nasıl yapılır?


Tatlının yapımına kadayıfları bıçak yardımıyla ince doğramakla başlayalım. Seramik bir tavada tereyağını eriterek, içine kesilen kadayıfları ilave edelim, Bunu kısık ateşte devamlı karıştırarak kavuralım. Tel kadayıflar tatlı bir kahve tonuna gelene kadar buna devam edelim. Biraz sabır işi de olsa, bu aşamayı kolay atlatırsınız.
Kavrulan kadayıfları kenarda soğumaya bırakın.

Şimdi muhallebiyi hazırlayabiliriz. Tencerenin içine unu ve tereyağını koyarak kavuralım. Hafifçe un renk değiştirdiğinde, içine sütün 3 su bardağını koyun. Bu arada bir tel çırpıcıyla sürekli çırparak topaklanmaya engel olun. Bunu başaramazsanız sonradan karıştırıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra toz şekeri de içine ilave edin. Kalan bir bardak sütle nişastayı karıştırın. Bunu da tenceredeki malzemelerin içine koyun. Muhallebiyi kısa süre daha kaynatarak ocaktan alın. Kıvamı koyu ve pürüzsüz olan muhallebi pişirmeniz gerekiyor.

Artık malzemelerimiz hazır. Şimdi dikdörtgen bir borcama kavrulan tel kadayıfın yarısını koyarak yayın. Bunun üstüne muhallebiyi dökerek yayın. Dövülmüş iç cevizlerin bir kısmını serpiştirerek, üzerine kalan kadayıfları yayın. Tatlının muhallebisi hiç görünmeyecek şekilde olmalı. Buzdolabında muhallebili tel kadayıf tatlısını birkaç saat dinlendirin. Daha sonra kalan iç cevizleri üzerine serperek tatlıyı dilimleyin. Servis tabaklarına alarak ikram ettiğiniz muhallebili tel kadayıf tatlısı çıtır lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:29:00
Muhallebili Tel Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Muhallebili Tel Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Muhallebili Tel Kadayıf"
Ben sütlü tatlıları çok seviyorum ama bugün bir değişiklik yaparak muhallebili tel kadayıf yapmak istiyorum. Taze el kasayım aldım ve muhallebisi yapmak için başladım. Muhallebi hazırladıktan sonra fırın tepsimin altına tel kadayıfımı serdim üzerine muhallebi ve tekrar el kadayıf ile üzerini kapadım. Fırında ne kadar pişirmem gerekir?
Orhan . 04.11.2018 11:13:09

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024