Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şerbetlenirse kuru bir kadayıf tatlısı yersiniz. Aslında bunun makbul olanı tam orta kıvamda şerbetlenmiş olanıdır.
İstediğiniz lezzeti yakalayabilmek için, kadayıfa yeteri kadar yağ ve şeker ilave etmelisiniz. Bu ölçüyü diğer tatlı türlerine göre daha fazla tutmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hem şekeri hem de yağı kaldıran bir tatlıdır. Tatlının lezzetinin daha hafif olmasını isterseniz, şerbetlemeden önce üzerine 1 su bardağı süt gezdirmenizi öneririz. Fakat daha tatlı yemeyi sevenler bunu dikkate almasınlar. Kuru kadayıf tatlısı herkesin severek tüketeceği tatlılardan biridir. Dilerseniz birlikte tatlımız hazırlamaya başlayalım.

Kuru kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 kg tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı iri çekilmiş iç ceviz
  • Üzeri için toz Antep fıstığı

Şurup malzemeleri

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu
  • Bir fiske tuz

Kuru kadayıf tatlısı nasıl yapılır?


Geniş bir tepsinin içine tel kadayıfları didikleyerek yerleştirin. Eğer birbirine yapışık olanlar varsa bunları da ayırın. Bunların üzerine zeytinyağını ve eritilmiş olan tereyağını gezdirin.
Tel kadayıfların hepsi yağı alsın. Şimdi yağladığınız ve didiklediğiniz tel kadayıfları tatlıyı pişireceğiniz tepsiye önce yarısını yerleştirin. Bunun üzerine iç cevizleri eşit şekilde yayın. Üzerine kalan diğer yağlanmış kadayıfları serin. En son elinizle kadayıfları bastırarak düzeltin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak alt üst her iki tarafını güzelce kızartın.

Bu arada tatlının şerbetin hazırlayabiliriz. Tencerenin içine toz şeker ve suyu koyun. İçine bir çimdik tuzda ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde şerbet kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce şekerlenmemesi için, limon suyunu ilave edin ve ateşten indirin. Bu arada fırında pişen kadayıf dışarıda ılınmıştır. Şerbeti sıcak olarak kadayıfın üzerine dökün. Gerekirse kadayıfı ters düz edin şerbeti iyice çeksin. Kuru kadayıf tatlısı bu şekilde daha iyi olur. Kadayıfı çevirmek için aynı boyda tepsiyi üzerine kapatarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bir süre dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı serpin. Artık kuru kadayıf tatlısını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:49:34
Kuru Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "Kuru Kadayıf Tatlısı"
Verdiğiniz ölçüleri birebir uyguladım ama olmadı şerbet yetersiz geldi deneyecekler başka bir tarife bakmanızı öneririm.
TÜLAY . 22.06.2017
kuru kadayıf deyince bizde kurutulmuş bir tür kadayıftanmı yapılıyor dedik
kenan . 04.06.2019 12:22:07
Anlatılanlara göre güzel ama deneyelim bakalım.
Hatice . 02.06.2017
Kolay bir tarifmiş
Hatice Pınarbaş9 . 22.04.2017

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarba...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024