Kupta Muhallebili Kadayıf

Kupta muhallebili kadayıf: Bardakta, kupta ya da kâsede muhallebili çıtır kadayıf tatlısı hafif, yumurtasız, kolay, sütlü tarifler içerisinde bu tatlı önemli bir yere sahiptir. Kadayıfın muhallebi ile mükemmel uyumu nefis bir lezzeti ortaya çıkartıyor. Kadayıfların çıtır bir şekilde muhallebi ile buluşması farklı ölçülerle, krem şantisiz ve misafirlerinize kupta sunabileceğiniz pratik bir sunumla hazırlamak oldukça kolay bir tatlı tarifidir.
Muhallebi sütle Hazırlandı için krem şanti kullanmaya gerek yoktur. Tamamen ev ürünleri ile lezzet oluşturulmaktadır.

Kupta muhallebili kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler

  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Dövülmüş ceviz
  • İsteğe göre tarçın

Muhallebisi için

  • Bir litre süt
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram vanilya yani 2 paket

Kupta muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?


Kadayıflar geniş bir kaba alınır ve ufalanarak küçültülür. Ardından bir çelik tencereye bir yemek kaşığı kadar tereyağı konulup eritilir. Üzerine kadayıflar konulur ve orta ateşte karıştırılarak kızarıncaya kadar kavrulur. Hazır kadayıfın içerisinde beyaz olduğu için kavurmak tatlıya lezzet katmaktadır. Eğer evde kadayıf yaptıysanız kavurmadan buzdolabına koyarsanız tatlı yapacağınız da çıkartıp kavurmanın tatlınızın çıtır çıtır olmasını sağlamış olursunuz.
Kadayıflar kavrulduktan sonra üzerine toz şekeri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kadayıflar ocaktan alınarak ara ara karıştırarak soğutulur. Çünkü tencerenin tabanı sıcak olduğu için altta kalan kadayıflar yanabilir. Bunu önlemek için karıştırmak gerekir. Muhallebisini hazır hale getirmek için süt ve toz şekeri tencerenin içerisine alınır. Tel çırpıcı yardımı ile topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım ocağa konulur ve koyu kıvam oluşuncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca içine vanilya ile tereyağı ilave edilip tereyağın erimesi sağlanır. Ocaktan alınan muhallebi ılıyana kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır. 4-5 tane orta boy kup hazırlanır. Eğer kuplar büyük ise üç tane kup yeterli olmaktadır. Kubun içerisine hazırlamış olduğumuz kadayıf ile ceviz içi konulur ve üzerlerine biraz muhallebi dökülür. Muhallebinin üzerine tekrar bir miktar ceviz ve kavrulmuş kadayıf konulur ve üzerine tekrar muhallebi konulur. Son olarak kadayıf ile ceviz içi konulmasıyla kupta muhallebi kadayıf tatlı hazır hale gelir. Hazırlanan kuplar buzdolabına konularak 4-5 saatin geçmesi beklenir. Dolaptan alınan tatlı soğuk bir şekilde servis edilir. Kadayıfın çıtırlığını kaybetmemesi için gün içerisinde tüketmeye özen göstermek gerekir. Çünkü kupta bulunan kadayıflar yumuşamaktadır. Fakat bekledikçe de tadı daha güzel oluyor.

Afiyet olsun.
20.01.2024 16:40:47
Kupta Muhallebili Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kupta Muhallebili Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kupta Muhallebili Kadayıf"
Merhaba ben de misafirlerime akşam bu tatlıyı yapmak istedim fakat içerisinde küçük küçük topaklar kaldı ardından mikser de geçirdim. Bu defa da cıvık oldu kuplara doldurup dolaba attım acaba koyulasir kicami düzelir mi
Arsen . 03.10.2018 09:11:29

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024