Öncelikle kolay kırılması için kadayıfı buzlukta dondurun. Buzluktan kadayıflar donunca çıkarın. Geniş bir tava içerisine kadayıfları kırarak koyun. Tava içerisine tereyağını da ekleyerek ocağın altını yakın. Toz şekeri de ilave ettikten sonra kadayıf pembe renk alana kadar karıştırın. Kadayıflar pembeleşince içine dövülmüş cevizi de ekleyerek 2 dakika kadar kavurmaya devam edin. Sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu arada sizde kremayı hazırlayın. Tencere içerisine sütü koyarak içine şekeri ilave edin. Karıştırarak şekeri eritin.
Daha sonra yumurtayı süt içerisine kırın. Son olarak nişasta ve unu da ekleyerek mikser ile 5 dakika kadar çırpın. İyice çırpıldıktan sonra karışımı pişirmek için ocak üzerine alın. Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kremayı pişirin. Krema kaynayınca ocağın altını kapatın ve kremayı soğumaya bırakın. Krema ılık bir dereceye gelince paket krema ve vanilyayı ilave edin. Yine mikserle 5 dakika çırpın. Artık krema da hazır. Tatlı kaselerinin içerisine önceden kavrulan kadayıflardan bir miktar koyun. Kadayıf üzerine hazırlanan kremadan 2 yemek kaşığı ilave edin ve krema üzerine tekrar kadayıf ekleyin. Kadayıf ve krema bitene kadar kaselere aynı işlemi tekrarlayın. Kaselere kremalı tel kadayıflar hazırlandıktan sonra 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Süre dolunca buzdolabından çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.