Kadayıfları tarife başlamadan bir iki saat öncesinde dondurucuya koyalım.
Bir kabın içinde kadayıfları küçük küçük kıralım. Derince bir tencerede tereyağını eritelim. Üzerine şekeri ve kadayıfları sırasıyla koyalım. İyice pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavurma işlemi tamamlanınca karışıma bir kâse cevizi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım. Bir süre soğumaya bırakalım.
Kremanın yapılışı; Orta boy bir tencereye bir paket süt, un, mısır nişastasını ve 1 yumurtayı koyalım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştıralım. Muhallebi kıvamına kavuştuktan sonra üzerine krem şanti ve vanilyayı ekleyip karıştırıcı yardımıyla güzelce çırpalım. Soğumaya bırakalım. Servis yapacağımız tabakları ya da kupların altına kadayıfı dizelim.
Üzerine kremayı ilave edip tekrar kadayıf koyalım. Buzdolabına koyup birkaç saat soğumasını bekleyelim. Üzerine dondurma koyarak servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.