Kekli Kadayıf Tatlısı

Kekli kadayıf tatlısı; sizler için oldukça yeni ve farklı bir lezzet. Ben de ilk gördüğümde hem kek hem kadayıf nasıl olacak diye düşünmüştüm ama mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Ben misafirlerime klasik şeyler yerine farklı lezzet ve görünümdeki tarifleri hazırlamayı daha çok seviyorum. Böylece hem onlar kendilerini daha özel hissediyor hem de benim için mutfak kültürüme yeni tatlar eklenmiş oluyor.
Başka şekilde mutfakta kendinizi geliştiremezsiniz.

Kekli kadayıf tatlısının malzemeleri

  • 300 gr. Taze kadayıf,
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı silme miktar toz şeker, (Şerbeti de düşünerek kekin şeker miktarını arzu ederseniz biraz azaltabilirsiniz.)
  • 2 su bardağı tepeleme miktar un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağından 2 parmak az sıvı yağ.

Kekli kadayıf tatlısının şurubu için

  • 3,5 su bardağı toz şeker,
  • 4 su bardağı kaynar su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Kekli kadayıf tatlısının üzeri için

  • Dövülmüş ceviz ya da toz antepfıstığı.
Kekli kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şurubundan başlayalım. Şeker ile suyu tencereye boşaltın ve kısık ateşte kıvama gelene kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Ilıması için kenara bırakın. Bir tavanın içerisinde tereyağını ve sıvı yağı eritin.

Yapışık haldeki kadayıfları tel tel ayırın ve kabaca iki eşit parçaya bölün. Parçanın birini yağlanmış tepsiye yayın. Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın. Üzerine un, vanilya ve cevizi ilave edin. Unu elerseniz daha iyi kabarır. Kek malzemesini çırpın. En son olarak kabartma tozunu da eleyerek kek hamurunu karıştırın ve kadayıfın üzerine boşaltın. Kalan kadayıfları da kek harcının üzerine eşit olarak yayın. Tepsinin üzerine eriyen yağı yavaşça dökün ve 170 derece sıcaklıkta kızarana kadar fırının kapağını açmadan pişirin. Pişen kekin soğumasını sağlayın. Kek soğuk şerbet ise süt mayalama sıcaklığında iken kepçe ile tepsiye dökün. Kekli kadayıf tatlısı hazır. 1 saat dinlendirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin ve üzerine ceviz ya da fıstık ekerek servis yapın. Arzu ederseniz yanına kaymak veya dondurma da koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 10:49:46
Kekli Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kekli Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kekli Kadayıf Tatlısı"
Kekli kadayıf da benim favori tatlılarımdan biri. Normal kadayıfa göre daha yumuşak ve yapılışı daha kolay oluyor. Yalnız şekerini tam alabilmesi için ne gibi işlemler yapmamı tavsiye edersiniz?
Taykurt . 05.10.2018 02:26:49

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024