Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı, bu tatlı tarifi sütlü tatlılar içinde en çok sevilen ve çok da hafif olan bir tatlı tarifidir. Normalde kadayıf sütlü tatlı yerine şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bu tarifte ise kadayıfı enfes süt ile birleştirerek ortaya çok daha hafif ve çok daha lezzetli bir tatlı çıkaracağız. Yiyeni kendine hayran bırakan enfes kavrulmuş kadayıf tatlısını mutlaka deneyin yapımı da lezzeti kadar zevklidir.
Şimdi bu enfes tatlı tarifini yapmaya başlayalım.

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 100 gram tereyağı
  • Altı yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gram taze tel kadayıf
  • Bir çay bardağı çekilmiş fındık içi

Muhallebisi için

  • İki kaşık nişasta
  • Bir paket toz krem şanti (75 gram)
  • Beş su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket vanilya (5 gram)
  • Beş yemek kaşığı un

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?


Bu enfes tatlıyı yapmak için ilk önce kadayıfları mutfak makası kullanarak küçük, küçük kesin. Bunun yerine kadayıfı daha önce dondurucuda dondurup sonra çıkarıp elinizle küçük parçalara da bölebilirsiniz. Küçük parçalara bölmüş olduğunuz kadayıfı tereyağı ile teflon tencere içine alın iyice karıştıra kavurun. Kadayıflar iyice sertleştikten sonra kadayıfın içerisine toz şekeri de ilave ederek kadayıflar kızarıncaya dek karıştırarak iyice kavurun.
Daha sonra da çekilmiş fındık içini de kadayıfın içine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan indirin. Sıra geldi enfes kremasını yapmaya geldi unu, sütü, nişastayı ve toz şekeri tencerede koyu kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Krema koyulaştıktan sonra içine margarinle vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırarak ılınması için bir kenara alın. Krema soğuduktan sonra da içerisine toz krem şantiyi ilave ederek mikserle 2-3 dakika iyice çırpın. Bu işlemden sonra da servis tabağının içerisine kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin. İçine kavurmuş olduğunuz kadayıfın yarısını dökerek kaşık kullanarak iyice bastırarak düzeltin. Daha sonra kadayıfın üstüne önceden yapmış olduğunuz kremayı da ilave ederek güzelce her yerine yayın. Kremanın üstüne de arta kalan kadayıfı dökerek yayın ve elinizle hafifçe bastırarak düzeltin. Enfes tatlı hazır muhallebili kadayıfı buzdolabına koyun ve bir gece ya da en az dört saat kadar dinlendirmeniz gerekir. Tatlı dinlendirildikten sonra buzdolabından çıkarılır çember çıkartılır ve dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 11:42:42
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı"
İyi günler akşam yemeğe misafirlerim gelecek. Yemekten sonra çayın yanına hafif bir tatlı tarifi yapmak istiyorum ama çok düşündüm aklıma bir şey gelmedi. Acaba kavrulmuş kadayıf tatlısı yapsam yemeğin üzerine uygun olur mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Mükerrem . 06.09.2018 17:48:53

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024