Kadayıf Tatlısı

Kadayıf tatlısı, özellikle bayramların vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Hem kolay hazırlanması hem de lezzetiyle her damak zevkine uygun bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği fırınlanmasıdır. Tam kıvamında fırınlanır ve şerbetlenirse tadına doyum olmaz. Çünkü hamuru pişireceğim, kıvamını yakalayacağım diye bir derdiniz yok. Sadece tam rengini buluncaya kadar çiğ tel kadayıfları fırında kızartın.
Üstelik şerbetini daha önceden hazırlarsanız, konuklarımız geldiği zaman bile fırınlayıp, şerbetleyebilirsiniz. Kadayıf tatlısı yöresel olarak çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Sarması yapılabilir, muhallebilisi yapılabilir, şerbetli tatlısı yapılabilir. Bunların her biri kendine göre lezzetli olur. Çeşit çeşit kadayıf tatlısını çok kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte kadayıf tatlısını hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler

  • 500 gram çiğ tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram çekilmiş iç ceviz
  • Süslemek için file Antep fıstığı, iç ceviz

Şerbet malzemeleri

  • 500 ml su
  • 500 gram toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?


Tatlının yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Bir tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu şerbet kıvamını alıncaya kadar orta ateşin üzerinde pişirmeye başlayalım. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynadığında içine limon suyunu ilave edelim.
Bunu şerbetin şekerlenmemesi için koyuyoruz. Bir taşım daha kaynayan şerbeti ocaktan alalım. Kenara kaldırarak şerbetin soğumasını sağlayalım.

Bu arada bizde tel kadayıfları incecik didikleyelim. Gerekirse bıçakla kıyarak ufaltabiliriz. Uygun boyda bir fırın tepsisine ya da borcamın içine tereyağı sürelim. Daha sonra tepsiye tel kadayıfların yarısını koyalım. Bunları elimizle bastırarak tepsiye güzelce döşeyelim. Eritilmiş tereyağının yarısını kadayıfların üzerine sürelim. Bunun üzerine ince çekilmiş iç cevizleri yayalım. Ardından kalan tel kadayıfları cevizlerin üzerine yayalım. Yine kalan tereyağı kadayıfların üzerine gezdirerek dökelim. Elimizle bunları bastırarak iyice düzeltelim. Bu arada fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayalım. Kadayıf tatlısını hazırladığımız borcamı fırına koyalım. Üzeri nar gibi kızarınca fırından alarak, kadayıfı kırmadan ters yüz edelim. Yine fırına koyarak diğer yüzünün de kızarmasını sağlayalım. İstediğimiz gibi kızarmış kadayıfı fırından çıkaralım. İlk sıcaklığı geçince 2-3 dakika sonra, soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Bir süre dinlendirip, tatlının şerbeti çekmesini sağlayalım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabaklarına aldığımız kadayıf tatlısının üzerine biraz iç ceviz ve Antep fıstığı file serpelim. Konuklarımıza ikram edeceğimiz bu lezzetli kadayıf tatlısını dilerseniz dondurmayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
18.01.2024 22:27:51
Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlısı"
İyi akşamlar eşim kadayıf tatlısını çok seviyor sık sık yapmamı istiyor benden yapıyorum fakat istediğim gibi çıtır çıtır olmuyor. Hep içi hamur kalıyor acaba hamur kalmaması için ne yapmam gerekli. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Sıdıka . 26.08.2018

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024