Kadayıf Tatlı Çeşitleri

Kadayıf tatlı çeşitleri, kadayıf, un ve suyun birleştirilmesiyle elde edilen hamurdur. Elde edilen hamur ince teller haline getirilir. Geçmişi çok eskiye dayanan kadayıf günümüzde de tatlı yapımında sıkça kullanılmaktadır. Kadayıftan hazırlanabilecek yüzlerce tatlı çeşidi bulunmaktadır. Kadayıf yapımında kullanılan un elastik bir özelliğe sahiptir.
Baklava ya da börek yapımı için kullanılan unlar kadayıf yapımında kullanılmaz. Aksi halde kadayıf tel tel ayrılmaz. Ayrıca hamurunu hazırlarken başka malzemeler kullanılmaz. Bu nedenle kadayıf için hazırlanan hamur belki de en az malzeme kullanılarak hazırlanan hamurdur. Kadayıf tatlı çeşitleri de oldukça beğenilerek tüketileni, özel günler için hazırlanan tatlılar arasındadır. Şerbetli ya da sütlü olarak hazırlanıp, özel günlerde ikram edilebilir.

Kadayıf tatlı çeşitleri


Kadayıflı muhallebi için gerekli malzemeler

  • 200 gram kadayıf (En az 3 saat buzlukta bekletilerek donması sağlanmalıdır)
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane ufak boy sıvı krema

Kadayıfı kızartmak için

  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ+1 yemek kaşığı margarin
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine un süt ve toz şeker alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alınıp, devamlı karıştırılır.
Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Krema ocaktan alınarak sıvı krema ve vanilya eklenip mikser yardımıyla 3 dakika çırpılır. En az 3 saat buzlukta bekletilen kadayıf elle iyice didiklenir.

Tavaya sıvıyağ ve margarin eklenip kızdırılır. Kızan yağa didiklenen kadayıf ve 3 yemek kaşığı toz şeker eklenip tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak, kadayıflar tel tel kızarana kadar kavrulur. Kavrulmaya yakın içine ceviz içi eklenir. Birlikte kavrularak ocaktan alınır. Hazırlanan kadayıf kaselerin dibini kapatacak şekilde dökülür. Üzerlerine muhallebi dökülerek tekrar kadayıf eklenir.

Afiyet olsun.

Kadayıflı tavuk göğsü sarması için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
  • Damla çikolata ve muz
Dış harcı için
  • 300 gram kadayıf (Buzlukta bekletilmiş)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için
  • Çikolata sosu ve toz fıstık
Kadayıflı tavuk göğsü sarması nasıl yapılır?

Buzlukta bekletilen kadayıf ince ince didiklenir. Tavaya tereyağı alınarak eritilir. Eriyen yağa didilmiş kadayıf ve toz şeker eklenip kadayıf kızarana kadar kavrulur. Uygun bir tencerenin içine krema için tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağa un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Altı kısılarak içine nişasta ilave edilir. Nişastayla birlikte bir iki dakika kadar daha kavrulur. Üzerine süt sicim şeklinde dökülür ve bir taraftan karıştırılarak topaklanması engellenir. Bu aşamada topaklanmayı engellemek için mikser kullanılabilir. Muhallebi devamlı karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp içine vanilya ilave edilir ve yine mikserle yüksek devirde 2-3 dakika çırpılır. Kavrulan kadayıf büyükçe bir fırın tepsisinin tabanına dökülerek yayılır. Hazırlanan krema ilk sıcaklığını attıktan sonra kadayıfın üzerine dökülerek eşit şekilde yayılır. Tepsi buzdolabına alınarak en az 4 saat dinlendirilir. Dinlenen tatlı dolaptan alınarak eşit aralıklarla ince şeritler halinde kesilir. Her bir şeridin uç tarafına bir dilim muz ekleyerek sarılır. Tüm tatlı bitene kadar aynı şekilde sarılarak servis tabağına alınır. Dökülen kadayıflar tekrar üzerine serpiştirilir. Her bir sarmanın üzerine çikolata sosu ve toz fıstık eklenip servise sunulur.

Afiyet olsun.

19.01.2024 22:09:52
Kadayıf Tatlı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlı Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024