Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi olmayacaktır. Kadayıf şerbeti için kullanılacak malzemelerin ölçüsü birebir aynı olmalıdır.
Örneği 3 bardak su ile hazırlanıyorsa 3 bardak toz şeker eklenmelidir. Ölçü haricinde şerbetin kaynama süresi de çok önemlidir.
Kadayıf Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı: Su ve toz şeker ufak bir tencerenin içine alınır. Tahta kaşık yardımı ile şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta hararetli ocağa alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 8-10 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edilip 2-3 dakika kadar daha kaynatılarak şerbet soğuması için bir kenara alınır.
Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?
Kadayıf şerbeti ölçüleri kadayıfın miktarına göre değişiklik gösterebilir. Şekerpare, kalbura bastı, baklava gibi hamurlu tatlılarda 2/3 ölçüsü kullanılır. Su 2 su bardağı şeker ise 3 su bardağı olacak şekilde ayarlanır. Ancak kadayıf için su ve şeker ölçüsü aynı olmalıdır.
Kadayıf tatlısının güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin bu şekilde dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır.
Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır. Tatlı ve şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır. Her ikisi soğuk olursa tatlı şerbetini çekmez ve kuru olur.
Şerbetlerin vazgeçilmez malzemesi olan limon şerbet ocaktan alınmadan birkaç dakika önce ilave edilmelidir. Şerbete ilave edilen limon şerbetin daha güzel bir kıvam almasını sağlayarak şerbetin şekerlenmesini önler. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kural eklenen limonun miktarıdır. Limon suyu şerbete çok fazla ve çok önce eklenirse şerbetin kıvamı aşırı koyu olabilir. Bu durumu engellemek için limon şerbet ocaktan alınmadan 1-2 dakika önce eklenmelidir.
Hazırlanan şerbet tatlıya yavaş yavaş her tarafına eşit gelecek şekilde dökülmelidir. Bu sayede hem tatlı dağılmaz hem de şerbeti daha iyi çeker.
Şerbetlenen tatlı servis edilmeden en az 1 saat boyunca bekletilmelidir.
20.01.2024 17:59:07
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
3 Yorum Yapılmış "Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır"
Yaptığım kadayıfın şerbeti az geldi.bazı yerleri sert kaldı. Ne yapabilirim Emel . 10.08.2017
Abdülvacid : Öncelikle bu tatlıyı yaparken kadayıfın malzemeleri önceden hazır hale getirilir ve tepside bekletilir. Daha sonrasında şerbet sıcak olarak yapılır ve soğuk kadayıfın üzerine dökülür. karşıt bir şekilde olmadığı sürece tatlı istenildiği gibi hem çıtır çıtır hem yumuşak olmaz o yüzden burada dikkat etmeniz gereken kadayıfın soğuk şerbetin sıcak olmasıdır. 11.09.2018 16:52:06
Raciye : Merhaba, Emel hanım tekrardan biraz daha şerbet kaynatıp üzerine ekleyebilirsiniz bi sorun olmaz bir damla limonda sıkın daha lezzetli hafif bir mayhoş tadı olacaktır. 02.09.2018 17:24:34
Hazır kadayıf için gecerlımj Merve . 18.05.2018
Sıcak döktüm şerbeti ne olur bişey olurmu Zeliha . 07.12.2017
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024