Kadayıf Pastası

Kadayıf pastası, Kadayıf pastası görünüşü ile göze lezzeti ile damaklara hitap edebilecek bir sütlü tatlıdır. 5 çaylarında ya da akşam yemeklerinden sonra ikram edilebilir. Kelepçeli bir kalıpla pasta şekli verebileceğiniz bu tatlı kalıptan çıkardığınızda bakmaya doyamayacağınız bir şekilde olacak. Ağır bir tatlı olmadığından dolayı içinde kadayıf olması şerbetli bir tatlı olduğu anlamına gelmiyor.
Burada kadayıfların görüntüsü ve kıtırlığı tatlıya ayrı bir hava verecek. Yapımı da çok basit olan bu tatlıyı bir kez denedikten sonra vazgeçilmez ikramlarınız arasında yer alacağından hiç şüpheniz olmasın.

Kadayıf pastası için gereken malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz esmer şeker
  • 1 su bardağına yakın dişe gelecek şekilde dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 kaşık beyaz un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya ya da 3-4 damla vanilya aroması
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
Kadayıf Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak tel kadayıfları derin dondurucu da 2 saat kadar bekletelim. Böylece sertleşeceği için bir kesme tahtası üzerinde minik minik doğrayalım. Doğranmış kadayıfları teflon bir tencereye koyarak tereyağını ve toz şekeri ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
Kavurma işlemi sırasında sık sık karıştırmaya özen gösterelim. Pembeleşince dövülmüş cevizleri de ekleyip 3-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. Ocağın altını kapattıktan sonra tavanın sıcaklığı ile yanmaması için başka bir kaba alalım ve bu şekilde soğumaya bırakalım.

Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alarak ve ocağın altını yakmadan pürüzsüz olana kadar çırpalım ve ocağın altını en kısık ateşte açarak pişirmeye başlayalım muhallebi kaynama noktasına geldikten sonra 4-5 dakika kadar daha pişirme işlemine devam edelim. Ocağın altını kapattıktan sonra toz vanilyayı ve sıvı kremayı da ekleyip güzelce karıştıralım. 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak kabuk bağlamasına engel olalım. Soğuyunca bir mikser yardımı ile 6-7 dakika boyunca hiç durmadan çırpalım. Muhallebi bu şekilde sakız kıvamını alacak ve daha da lezzetlenecektir. Toz krem şantiyi de süt ile çırpalım ve hazır halde beklesin.

Yaklaşık 30 cm'lik bir kelepçe ye kavurduğumuz kadayıf ceviz karışımının yarısını dibe dökelim. Kadayıfların üzerine muhallebiyi döktükten sonra hazırladığımız krem şantiyi de düzgünce yayarak muhallebinin üzerine sıvayalım. Kalan kadayıfları da kelepçenin en üst kısmına yayalım ve kelepçenin içindeki kadayıflı pastayı buzdolabına koyarak 1 gece dinlendirelim. Ertesi gün kelepçeyi pastaya zarar vermeden düzgünce çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
21.01.2024 22:16:18
Kadayıf Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Pastası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kadayıf Pastası"
Kadayıf pastası, görüntüsü nedeni ile masalarda ve tabaklarda çok güzel bir görüntünün oluşmasını sağlıyor. Bu nedenle bende yapmaya karar verdim. Bunun için kadayıfı iyice bir kızartmamız mı gerekiyor?
Masume . 29.09.2018 03:28:23

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024