Kadayıf Nasıl Yapılır

Kadayıf nasıl yapılır, su ve unun harmanlanması ile hazırlanan hamurun teller haline getirilmesi sonucu oluşan bir yiyecek türüdür. Türkiye, Balkanlar ve Ortadoğu'da kadayıf tatlı olarak yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Kadayıf ne kadar tatlı olarak tüketilse de farklı yemekler için de kullanılmaktadır. Tel haline gelen yiyecek oldukça yumuşak ve yarı hamur kıvamındadır.
Tatlı yapımında arasına fındık, ceviz ya da peynir ilave edilerek hazırlanabilir. Üzerine şerbet döküldükten sonra servise sunulur. Güney Doğu Anadolu bölgesinde kadayıf daha çok künefe şeklinde tüketilir. Künefe için tuzsuz peynir kullanılır ve tatlı sıcak olarak servis yapılır.

Kadayıf tatlısı farklı farklı şekillerde damak tadına göre uyarlanarak yapılabilir. Kadayıf dolma, muhallebili kadayıf, tepside kadayıf ve cevizli tel kadayıf gibi birçok farklı tarif ile hazırlanabilir. Kadayıf tatlılarından mükemmel bir sonuç alabilmek için şerbetin kıvamı ve tatlı ile buluşturulacağı zaman çok önemlidir. Şerbet tam kıvamında olmuş ve tatlı ile zamanında buluşturulmuşsa sonuç mükemmel olacaktır. Tabii kadayıfın hazırlanma aşamasıda oldukça önemlidir. Kadayıf en güzel şekilde hazırlandığında sonucun kusursuz olması kaçınılmazdır.

Kadayıf Nasıl Yapılır?


Tel Kadayıfı Tatlısı Malzemeleri

  • 1 kilo taze tel kadayıf
  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında erimiş)
  • 2 su bardağı ceviz ya da fındık

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 1 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı su
Tel Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Kadayıf tatlısına ilk önce şerbeti hazırlayarak başlayın.
Uygun bir tencerenin içine su ve toz şekeri ilave ederek ocağa alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra içine yarım limon suyu ekleyin ve beş dakika kadar daha kaynatın. Kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Taze tel kadayıfı elinizle iyice ufalayın. Ceviz ya da fındığı çok ince olmayacak şekilde dövün. Margarinin bir kısmı ile kullanacağınız tepsiyi yağlayın. Kalan margarini ufaladığınız kadayıfa ekleyerek elinizle iyice yedirin. Yağladığınız tepsiye kadayıfın yarısını üzerine iyice bastırarak döşeyin. Tekrar üzerine bolca ceviz ya da fındık serpin. Diğer kadayıfları aynı şekilde bastırarak iç harcın üzerine döşeyin. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtarak ısınan fırına hazırladığınız kadayıfı sürün. Tatlının her iki tarafını eşit şekilde pişirdikten sonra tatlıyı fırından alın. Fırından aldığınız sıcak kadayıfın üzerine soğumaya bıraktığınız şerbeti eşit şekilde dökün. Kadayıf tatlısını kare dilimlere keserek servis tabaklarına alın. Tekrar üzerini dondurma ya da ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 250 gram taze kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Taze kadayıf el ile ufak ufak parçalara ayrılır. Oda sıcaklığında eritilen tereyağı parçalanan kadayıfa eklenerek iyice yedirilir. Kadayıftan ufak bir parça alınarak avuç içinde incecik açılır. Açılan kadayıfa çekilmiş ceviz içi eklenerek çok sıkı olmayacak şekilde sarılır. Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan kadayıflar yağlanmış fırın kabına dizilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak kadayıf fırına verilir. Kadayıfın alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Toz şeker ve su uygun bir tencerede yaklaşık 15 dakika kaynatılarak ocaktan alınır. Şerbet ve pişen kadayıf ılıdıktan sonra şerbet bir kepçe yardımıyla kadayıfın üzerine dökülür. Pişen kadayıf tatlısı servis tabağına alınarak yanında toz fıstık ve dondurma ile servis yapılır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:06:23
Kadayıf Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024