Öncelikle işe tel kadayıflarımızı ufalamakla başlıyoruz. Daha önceden dondurucuda bekletirseniz işiniz daha kolay olacaktır. Bekletmediyseniz bıçak yardımı ile ufalayabilirsiniz. Parçaladığınız tel kadayıfı uygun büyüklükteki tencere veya tavada tereyağında kızartın. Kadayıflar kızarmaya yakın hale gelince, içine 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kızarma işlemi bittikten sonra içine çekilmiş, fındık veya ceviz içini ekleyip karıştırın. Sonrasında soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan muhallebisi için Bir tencereye 5 su bardağı sütü, 1 su bardağına yakın unu ve 2 kaşık nişastayı koyarak ocağa koyun. Tencerenin dibine tutmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldikten sonra içine vanilya ve margarini koyarak karıştırın. Sonrasında ılıması için beklemeye alın. Muhallebi ılıdıktan sonra içine bir paket krem şantiyi koyarak mikserle birkaç dakika çırpın. Tel kadayıfı ikiye bölün. Bir bölümünü borcamın içine döküp, yayın. Bir kaşık yardımı ile hafifçe bastırın. Yaydığınız tel kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve her yerine yayılmasını sağlayın. Tel kadayıfın kalan kısmını tekrar muhallebinin üzerine döküp tamamen kapatın.
Kadayıf muhallebi dolapta iki üç saat bekletildikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.