Kadayıf Muhallebi

Kadayıf Muhallebisi, yapılışı kolay olsun, lezzetli olsun, her damak zevkine hitap etsin diyorsanız tam da aradığınız lezzete ve kolaylığa sahip bir tatlıdır. Ramazan ayının ve çay saatlerinin tatlı listesinde olmazsa olmazıdır. Şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıları tercih edenlerin denemesi gereken bir lezzettir kadayıf muhallebisi. Hem yapımı kolay hem sindirimi hafif olan kadayıf muhallebisi için gerekli olan malzemeler ve yapılışını burada bulabilirsiniz.

Kadayıf Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 250 gram taze tel kadayıf
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıf Muhallebi Nasıl Yapılır?


Öncelikle işe tel kadayıflarımızı ufalamakla başlıyoruz. Daha önceden dondurucuda bekletirseniz işiniz daha kolay olacaktır. Bekletmediyseniz bıçak yardımı ile ufalayabilirsiniz. Parçaladığınız tel kadayıfı uygun büyüklükteki tencere veya tavada tereyağında kızartın. Kadayıflar kızarmaya yakın hale gelince, içine 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kızarma işlemi bittikten sonra içine çekilmiş, fındık veya ceviz içini ekleyip karıştırın. Sonrasında soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan muhallebisi için Bir tencereye 5 su bardağı sütü, 1 su bardağına yakın unu ve 2 kaşık nişastayı koyarak ocağa koyun. Tencerenin dibine tutmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldikten sonra içine vanilya ve margarini koyarak karıştırın. Sonrasında ılıması için beklemeye alın. Muhallebi ılıdıktan sonra içine bir paket krem şantiyi koyarak mikserle birkaç dakika çırpın. Tel kadayıfı ikiye bölün. Bir bölümünü borcamın içine döküp, yayın. Bir kaşık yardımı ile hafifçe bastırın. Yaydığınız tel kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve her yerine yayılmasını sağlayın. Tel kadayıfın kalan kısmını tekrar muhallebinin üzerine döküp tamamen kapatın. Kadayıf muhallebi dolapta iki üç saat bekletildikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz kadayıf muhallebiyi bardaklarda da yapabilirsiniz. Malzeme ve yapımı aynı şekilde olacak. Sadece tepsi veya borcam yerine bardak kullanmak gerekiyor. Bardak dolana kadar bir sıra tel kadayıf ve bir sıra muhallebi olacak şekilde yapabilirsiniz.
20.01.2024 15:50:55
Kadayıf Muhallebi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Muhallebi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kadayıf Muhallebi"
Dışarda bir davette akşam yemeğine karılmıştım. Et biftek olan ana emek sonrasında hafif ve hoşuma giden bir kadayıf kullanarak muhallebi sunuldu. Ben sütlü ve hafif tatlıları tercih ediyorum. Yeın beş çayına arkadaşlarım gelecek ve kadayıfın birbirine yapışık ve içerisinde muhallebisi tutacak ve çanak şeklini kadayıfa nasıl verebilirim?
Elif . 26.10.2018 15:23:57

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024