Öncelikle kadayıfların bir derin kap içerisinde birbiri ile harmanlaması gerekir. Harmanlanan kadayıf daha sonra düz bir tezgâh üzerinde dairesel bir şekilde sergi yapıldıktan sonra içerisine büyük parçalı olan ceviz içleri serpiştirilir. En son olarak da kadayıflar sarma şeklinde yuvarlanarak sarılır. Daha sonra başka bir kap içerisine yumurtalar kırılarak içerisine belirtilen miktarda süt ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra kadayıf sarması bir parmak boyunda dolma büyüklüğünde kesilerek parçalara ayrılır ve bu karışımın içerisine batırılarak her yerine sıvazlanır ve tepsiye dizilir.
Bütün kadayıf dolmalar karışımdan geçirildikten sonra bir geniş tava içerisine sıvı yağ konarak ocakta ısıtıldıktan sonra kadayıf dolmaları gruplar halinde kızartılır ve işlem kadayıflar bitene kadar devam eder. Daha sonra kızaran kadayıf dolmaları beklerken başka bir tencere içerisi şeker ve su ilave edilerek ocak üzerine konur ve şerbeti yapılır. Kaynaması gerçekleşen şerbete birkaç damla limon suyu da damlatılarak altı kapatılarak kızartılan kadayıf dolması tatlısının üzerine her yere gelecek şekilde dökülür. Kadayıf dolması tatlısı 1-2 saat dinlendikten ve şerbetini emdikten sonra artık hazır ve servis edilebilirdir.
Afiyet olsun.