Kadayıf Çeşitleri

Kadayıf çeşitleri, tarifin içine eklenen malzemelere ve tatlıya verilen forma göre değişiklik gösteriyor. Bu yüzden kaymaklı ya da fıstıklı kadayıf çeşitleri olabildiği gibi dolama ya da burma şeklinde kadayıf çeşitleri de bulunuyor. İşte Türk mutfağının en önemli tatlı çeşitlerinden biri olan kadayıf çeşitleri

Burma Kadayıf: Klasik kadayıf tatlısından sadece şekil olarak farkı bulunan burma kadayıf; isminden de anlaşılabileceği gibi kadayıfa burularak rulo şekli verildikten sonra bu ruloların dilimlenmesi ile yapılıyor.
Üstüne ise genellikle rendelenmiş fıstık serpiliyor.

Fıstıklı Kadayıf: Kadayıf sade şekilde tüketilebildiği gibi yaygın olarak üzerine Antep fıstığı serpilerek de servis edilebiliyor. Fıstıklı kadayıf için kare olarak dilimlenen tatlının üstüne iri taneli fıstık rendesi bol miktarda ekleniyor ve bu şekilde sunuma hazır hale getirilmiş oluyor.

Kadayıf Dolama: Tıpkı burma kadayıfta olduğu gibi klasik kadayıftan tatla ya da malzeme ile ilgili herhangi bir farkı bulunmayan ancak dolanarak yapıldığı ve dilimlendiği için şekil açısından farklılık yaratan kadayıf dolamada, fıstığa ek olarak genellikle kaymak da eklenebiliyor.

Kaymaklı Kadayıf: Özellikle şerbetli tatlılarda sıkça tamamlayıcı olarak kullanılan kaymak, kadayıfa da ayrı bir lezzet kattığı için kaymaklı kadayıf sıkça tüketilen tatlar arasında yer alıyor. Kaymaklı düz kadayıf olarak da bilinen tatlı çeşidi, oldukça ince yapıda üzerine bolca fıstık ve kaymak eklenerek servis ediliyor.

Kaymaklı Fıstıklı Kadayıf: Kaymaklı düz kadayıf fıstıksız şekilde de servis edilebildiği için her iki malzemenin de kadayıfta bulunmasını isteyenler kaymaklı fıstıklı kadayıfı tercih edebilirler. Ek olarak kaymaklı fıstıklı kadayıfın, kaymaklı düz kadayıfa oranla daha kalın bir yapıya sahip olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Tek Tek Kadayıf: Baklavayı andıran görüntüsü ve sade tatlardan hoşlananlara hitap edebilecek lezzetiyle tek tek kadayıf her açıdan minyatür bir tatlı çeşidi. Kalın ve taneli yapısı ile tüketim ve lezzet açısından avantaj sağlayan tek tek kadayıf, kadayıf tatlısını sevmeyenler için dahi cezbedici bir seçenek haline gelebilir.

Ekmek Kadayıfı: Ekmek kadayıfı denen özel bir kadayıf çeşidinden yapılan tatlı türü, yumuşak ve ağızda kolayca dağılan yapısı nedeniyle özellikle tel kadayıf tatlısından hoşlanmayanlar için ideal bir alternatif olabilir.

Peynirli Kadayıf. Tatlı çeşitlerine her zaman farklı ve özgün bir tat katmayı başaran peynir, kadayıfa eklendiğinde de aynı sonucu veriyor. Şerbetli tatlılarla her zaman uyum içinde olan peynir, kadayıfla bir araya gelerek peynirli kadayıf halini aldığında da tatlının lezzetini pekiştirmeyi başarıyor.

Yufkalı Kadayıf: Yufka ile sarılan tel kadayıftan yapılan yufkalı kadayıf hem hamur işlerinden hem de şerbetli tatlılardan hoşlananlar için en lezzetli seçenekler arasında yer alıyor.

Cevizli Kadayıf: Fıstıklı kadayıftan farklı olarak cevizli kadayıfta genellikle cevizler bütün şekilde tatlıya ekleniyor. Ancak fıstıkla harmanlanan rendelenmiş cevizli kadayıf tatlısı da bulunuyor.
19.01.2024 08:49:44
Kadayıf Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024