İrmikli Kadayıf Tatlısı

İrmikli kadayıf tatlısı, görseli çok dikkat çeken ve misafirlerinize tam bir görsel şölen sunan bir tatlı tarifi. Üstelik bu tarif evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve pratiktir. Kadınlar altın günlerinde veya komşu davetlerinizde farklı B tarif yaparak güzel bir tabak hazırlayabilirsiniz. İrmikli kadayıf tatlısını şimdiye kadar hiç denemediyseniz mutlaka deneyin derim çünkü kadayıf ve irmik tatlısı birbirine mükemmel bir uyum sağladı.
Çıtır çıtır kadayıfın üzerinde lezzetli bir irmikli kadayıf tatlısı hemen bir yere not alın ve sizde sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti deneyin.

İrmikli kadayıf tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • 100 gram kadayıf
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (Fındık veya fıstık da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

İrmikli kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle tel kadayıfı buzluğa koyun ve yaklaşık olarak 2 saat kadar sonra çıkarın. Bu işlem doğranmış olarak kullanılan kadayıfın kolaylıkla doğranması için gerekli olan bir işlem. Buzlukta çıkardıktan sonra tel kadayıfı küçük küçük doğrayın. Daha sonra başka bir taraftan büyük bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tencerenin içine tereyağını koyun eritin ardından üzerine doğramış olduğunuz tel kadayıfı döküp karıştırın.
Bu şekilde bir müddet kavurun. Kadayıfın rengi dönene kadar kavurmak yeterli olacaktır. Kadayıfın rengi güzel bir kavrulma rengi aldıktan sonra içine yarım su bardağı ceviz içi ilave edip karıştırın ve ocağın üzerinden alın. Başka bir tencere alıp içine irmik ve şekeri koyup karıştırın ve ardından yavaş yavaş şut ilave edip karıştırın ve sonra ocağın üzerine koyun ve altını açın. Orta ateşte sürekli olarak karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. İstenilen kıvama geldikten sonra göz göz olacaktır bu durumda bir paket vanilya eklenir ve karıştırılır. Eğer içinde pürüzler varsa ocaktan aldıktan sonra mikser ile iyice çırpın. İrmikli kadayıf tatlısını pişireceğiniz fırın kalıbını biraz ısıtın ve içine içine kavurmuş olduğunuz kadayıfın 3'te birini koyun ve tabanına yerleştirin. Daha sonra pişirdigimiz irmikli muhallebiyi kalıbın içine kadayıfın üzerine dükün. İrmikli muhallebiyi kalıbın içine tamamen döndükten sonra üzerine kalan kadayıfın da tamamını koyun ve bu şekilde soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak3-4 saat dinlenmesi için bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra dikkatli bir şekilde kalıptan da çevirip çıkarın. İrmikli kadayıf tatlısı kalıptan çıktıktan sonra istediğiniz gibi süsleyin. Güzelce bir dilimleyerek servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. İrmikli kadayıf tatlısı tarifi hazır.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 04:08:25
İrmikli Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmikli Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmikli Kadayıf Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024