Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde ortaya oldukça güzel bir tarif çıkmaktadır. Şimdi tadına doyamayacağınız kadayıf tarifi için gerekli malzemeleri verip yapım aşamasına geçebiliriz.

Gerekli malzemeler

  • 1 kg kadar tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 kâse kadar ince öğütülmüş ceviz içi ya da arzunuza göre fındık, fıstık kullanabilirsiniz
Sayılan bu malzemeler kadayıfın yapımı içindir. Üzerine dökülecek şerbet için;
  • 1 litre su
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım dilim limon

Şerbetin ve kadayıfın nasıl yapılır?


Şekeri ve suyu uygun büyüklükte bir tencere içinde iyice karıştırın. Şeker suyun içinde tamamen erimelidir. Bu karışıma yarım dilim limonun suyunu ekleyerek ocağı açıp tencereyi ateşe koyun. 20 dakika kadar su şeker karışımını kaynatınız. Karışım koyu bir kıvama gelince tencereyi ateşten alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Şerbet bir kenarda soğur iken siz de diğer yandan kadayıfın yapımına başlayabilirsiniz. Aldığınız pişmemiş kadayıfı iyice ufalayarak bıçak yardımıyla kesiniz. Tereyağını veya margarin kullanacaksanız yarısını alarak kadayıfı koyacağınız tepsiyi güzelce yağlayın. Kadayıfın yarısını yağladığınız tepsiye yayın. Öğütülmüş ceviz içini tepsinin her tarafına yaydıktan sonra kadayıfı sert bir cisim yardımı ile kadayıfı bastırın bundan önce yağı kadayıfa iyice yedirmiş olmanız gereklidir.
Ceviz içi yerine fındık içini ya da fıstık içini öğüterek kullanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra geriye kalan diğer kadayıfı tepsinin üstüne ikinci tabaka olarak tepsinin her yerini örtecek şekilde güzelce yayın sonra kullandığınız sert cisimle bu katmanı da iyice bastırın. Tepsiyi önceden ısıtarak hazırlanmış fırına verin ve 200 derece sıcaklıkta kadayıfların üzeri pişinceye kadar bekletin. Tatlı pişince tepsiyi çevirin ve diğer yüzü de kızartın. Tepsiyi fırından alınca bir kenarda ılıyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Bu işlemden sonra tatlının üzerini süslemek için ceviz, fındık ya da fıstık içini kullanabilirsiniz. Ayrıca kaymak da kullanmanız mümkündür. Kadayıf servise hazırdır afiyet olsun. Bayramın yaklaştığını düşünürsek şimdiden bu tarifi bir kenara not edebilirsiniz.
21.01.2024 19:18:37
Hazır Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hazır Kadayıf"
Bence çok güzel anlattınız teşekkür ederim
Nurşin . 05.06.2017

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarba...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024