Öncelikle uygun büyüklükteki bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu karşımı ocağa koyun. Yaklaşık 20 dakika kadar su ve şeker karışımını kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra vanilyasını koyup ocaktan alın. Şerbeti 5-6 dakika beklettikten sonra kepçe ile yavaş yavaş kadayıfın üzerine dökün. Şerbetin ılık veya soğuk olmamasına dikkat edin. Serçe parmağınızın ucu ile kontrol edebilirsiniz. Hazır kadayıf zaten soğuk olduğu için, şerbetin daha sıcak dökülmesi gerekiyor. Şerbet soğuk olursa, kadayıf şerbeti çekmeyecek ve kuru olacaktır. Zaten hazır kadayıf tatlısının kıvamı ve lezzeti şerbetin uygun sıcaklıkta dökülmesinde saklıdır.
Yine aynı şekilde şerbet çok sıcak haldeyken dökülürse de kadayıf hamur olacaktır. Bu sebeple şerbetin sıcaklığı hazır kadayıf tatlısı için çok önemlidir. Şerbetini döktükten sonra soğumaya alın. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Üzerini ceviz, fındık veya fıstık içi ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerinde dondurma ya da kaymakta tercih edebilirsiniz. Lezzeti ve sunumu ile tadı damağınızda kalacak olan
hazır kadayıf tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.