Hazır Ekmek Kadayıfını Hazırlamak için öncelikle ekmek kadayıfını bir tepsinin içine koyarak üzerine sıcak suyu ekleyin ve sıcak suyun çekmesi için üzerini kapatın. Diğer bir kapta ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamak için geniş bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak ocağın üzerine alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkarak kıvama gelen şerbetin altını kapatın.
Daha sonra oda sıcaklığında ılık olması için dinlendirin. Ekmek kadayıfının suyu çektikten ve yumuşadıktan sonra ocağın üzerine alın ve çevirmeye başlayın. Daha sonra şerbeti yavaş yavaş dökerek tepsiyi ocağın üzerinde çevirin. Daha sonra dinlenmesi için ocağın üzerinden alarak tezgâha alın. Soğuyan ekmek kadayıfının üzerine kaymak sürerek dilimlere ayırın. Ardından şık servis tabağına alarak üzerine fıstık veya ceviz serperek servis edin.