Gaziantep Kadayıf

Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce yapmamış ya da tatmamış her kese, mutlaka denemelerini öneririz. Kolay gelsin.

Gaziantep Kadayıf Malzemeleri

  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • 3 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 200 gram tereyağı

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Gaziantep Kadayıf Nasıl Yapılır?


Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlıyoruz.
Bunun için bir tencerenin içinde su ile şekeri karıştırıp, kaynaması için ocağa alıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edip 6-7 dakika civarında bir müddet daha kaynatıp, soğuması için serin bir yere kaldırıyoruz.

Kadayıfı doğrama tahtasında tıpkı salata doğrar gibi, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Fırın tepsisinin dibini tereyağı veya margarin ile yağlayıp doğramış olduğumuz kadayıfı üzerine boşaltıyoruz. Tereyağını yağ tavasına atıp, köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Ardından kadayıfın üzerine boşaltıp, kadayıfları parmak uçlarımızla mıncıklayarak her tarafına tereyağını yediriyoruz. Daha sonra kadayıfın yarısını alıp, kalan kısmını tepsinin dibine eşit bir şekilde avuç içimiz ile sıkıştırarak döşüyoruz.
Üzerini Antep fıstığı ile kaplayıp kadayıfın kalan kısmını yine sıkıştırarak üzerine döşüyoruz. Ardından tıpkı kek dilimler gibi kare şeklinde dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Tatlı fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip, soğumuş olan şerbetini üzerine gezdiriyoruz. Çıtır çıtır bir tatlı elde etmek isterseniz, tatlının üzerini kapatmadan şerbetini çekmesini bekleyin. Şayet yumuşak kıvamlı bir tatlı olmasını isterseniz, üzerini başka bir tepsi ile kapatabilirsiniz. Tatlınız 3.4 saat sonra servise hazır hale gelecektir. Tatlınızı sıcak yaz günlerinde dilerseniz, dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Kolay gelsin.
23.01.2024 03:17:17
Gaziantep Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gaziantep Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Gaziantep Kadayıf"
Şerbetli tatlıların hepsine ve kadayıf tatlısını çok seviyorum. Geçenlerde bir arkadaşım Gaziantepten kadayıf tatlısı getirdi. Yemin ederim Tadı damağımda kaldı bende yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Acaba Gaziantep kadayıf yapmamı için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Mira . 28.10.2018 08:20:24

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024