Fıstıklı Tel Kadayıf

Fıstıklı tel kadayıf, sofralarımızın vazgeçilmez klasik tatlıları arasında yer almakta. Tel kadayıfın Antep fıstığının lezzeti ile buluşan oldukça lezzetli bir şerbet tatlısıdır. Akşam yemeklerin ardında severek yediğimiz vazgeçilmez tatlıdır. Gaziantep yöresine ait bir tatlı olarak bilinmekte. Şeker ve kurban bayramlarında misafirlere ikram etmekte vazgeçmediğimiz bir tatlıdır.

Fıstıklı Tel Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)

  • 500 gram kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı bütün Antep fıstığı (Cevizde olabilir)
  • 1 su bardağı ince dövülmüş Antep fıstığı (Cevizde olabilir)

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su,
  • 2-3 damla limon

Fıstıklı Tel Kadayıfı Nasıl Yapılır?


Fıstıklı tel kadayıf da şerbet ılık kadayıf sıcak olacak bu neden de dolayı ilk olarak derin bir tencereye toz şeker su koyup ocağa koymadan şeker eriyene kadar karıştırın daha sonra şerbeti kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin ve şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle küçücük parçalar haline getirin. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın ve küçük parçalar haline getirdiğiniz kadayıfı yağ ile bir güzel harmanlayın. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın ve ara ara bastırın. İnce dövülmüş Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye bastırarak sıkı sıkı yayın.
Kadayıfı fırına atmadan önce yarım saat boyunca bastırarak kadayıfları sıkıştırın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirmeye bırakın. Fırında çıkan kadayıfı yaklaşık 5-6 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Fıstıklı tel kadayıfının şerbetini çekmesi ve daha lezzetli olması için 1 gece dinlenmesi gerekir. Fıstıklı tel kadayıf soğuduktan sonra isteğe bağlı dilimleyip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 09:26:47
Fıstıklı Tel Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstıklı Tel Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fıstıklı Tel Kadayıf"
Akşam yemeği için evime misafirlerim gelecek. Misafirlerime birbirinden lezzetli çeşitli yemekler ve sıcak, soğuk mezeler hazırladım. Fakat yemekten sonra ikram edeceğim tatlı çeşidine karar vermedim. Annem fıstıklı tel kadayıfın güzel ve pratik olacağını, yapmamı söyledi ama saha önce hiç yapmadım. Fıstıklı tel kadayıf nasıl hazırlanır? Şerbeti hangi oranla yapılır?
Ayşe . 25.10.2018 14:48:05

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024