Tatlımıza başlamadan önce ilk yapılacak olan şerbetinin hazırlanmasıdır. O nedenle de derin bir tencere içerisine belirtilen miktarlarda su, toz şeker ve limon suyu ilave edilerek kaynayana kadar normal ateşte pişirilir. Bu arada bir tahta kaşık ile de sürekli karıştırılmalıdır ki içerisinde bulunan şeker tamamen eriyip su ile karışabilsin. Şerbet kaynadıktan sonra ortalama olarak on dakika daha ocakta bekletildikten sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Daha sonrasında ise tel kadayıf paketi alınarak geniş ve düz bir tezgâha sergi şeklinde açılır. Dairesel bir şekilde serilen tel kadayıfların içerisine istediğiniz kadar ceviz içi yerleştirilerek serpiştirildikten sonra, kadayıflar sarma gibi sarılarak toparlanır. Bütün kadayıflar bu şekilde hazırlanarak işlem tekrar edilir. Bu arada iyi bir pişim olabilmesi için kadayıf sarmaları el parmağı boyutundan biraz büyük ölçülerde yapılmalıdır. Hepsi bittikten sonra bir tava içerisinde margarin eritilerek fırın tepsisine dizilen sarma kadayıfların üzerine dökülür. En son olarak hazırladığımız fırında kadayıf sarma tepsisi önceden 180 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Ara ara kontrolünü yaparak anlayabilirsiniz. Pişen kadayıflar fırından alınarak sıcak halde soğuk şerbet üzerinde gezdirilerek her birinin üzerine dökülür. Belirli bir süre dinlendirilerek şerbeti çekmesi dağlanan
fırında kadayıf sarması hazır ve servis edilebilir hale gelir. Unutmayın tatlı türlerinde mutlaka ya şerbet ya da hamur soğuk olmalıdır. Genellikle şerbet soğuk hamur sıcak işlem yapılır.
Afiyet olsun.