Bir tutam kadayıf alınarak fincanın içine yerleştirilir.
Üstüne 2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz konulur. Tekrar üstüne kadayıf konulur. İyice bastırıldıktan sonra fincan bir tepsinin üzerine ters çevrilir. Bu işlem tüm malzeme bitene kadar tekrarlanır. Tereyağı bir kapta eritilir. Kadayıf toplarının üzerinde gezdirilir. 200 derece ısıtılmış fırına tepsi yerleştirilir. Şerbetin hazırlanması için orta boy bir tencereye su ve şeker eklenir. 10 dakika kadar kaynatılır. Limon sıkıldıktan sonra kısa bir süre daha kaynatılır. Ocaktan alındıktan sonra fırından çıkarılmış soğumuş kadayıfın üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Şerbetin tamamen çekmesi beklenir. Daha sonra isteğe bağlı olarak kaymak ya da dondurma ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun.