Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır, Türk milletinin mutfağında vazgeçilmez bir tatlıdır. Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlıdır. Evde yapılan hamurun arasına fıstık, ceviz veya pekmez ile ıslatılan bir tatlıdır. Pişirilen hamurun üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı üzerine kaymak veya dondurma konulur. Kadayıf ve künefe tatlılarına benzemektedir.
Ekmek kadayıfı şekeri oldukça bol olan tatlılar arasında yer almakta. Besin değeri çok fazladır. Bir porsiyon ekmek kadayıfında yaklaşık 433 kalori içerir. Ekmek kadayıfı lezzetli bir tatlı olmasına rağmen sağlığımıza pek yararlı bir tatlı değildir. Ekmek kadayıfını servis kaymak ile servis ederseniz tatlının kalori değeri düşük olur.

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

  • 10 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Ekmek kadayıfını ıslatmak için

  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı ılık su

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için
  • Kaymak
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek kadayıfının yapılışına ilk olarak hamurundan başlayalım. Derin bir kabın içine sütü koyup ve mayayı eritin. Maya eridikten sonra tereyağını, şekeri, yumurtayı unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra hamuru yuvarlak alüminyum bir tepsiye göre yaklaşık 30 santim kadar merdane yardımlı ile açın. Açmış olduğunuz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin ve hamur tepsi içerisinde de yaklaşık 30 dakika daha dinlemeye bırakın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat boyunca alt üstü pişene kadar fırında çıkarmayın. Ekmek kadayıfı piştikten sonra daha lezzetli ve güzel olması için 1 gün dinlenmesi gerekir. Bir gün sonra ekmek kadayıfını daha geniş bir tepsiye alın. Su ile pekmezi bir güzel eritin ve ekmek kadayıfı eşit bir şekilde karışımı dökerek ıslattın. Kuru olan ekmek kadayıfının ıslanması ve kabarması için 1 saat kadar dinlendirmeye bırakın. Bir yandan ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamaya başlayalım. Derin bir tencereye şekeri suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra şerbeti ocağa koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra ocaktan şerbeti alabilirsiniz. Şerbetin buharı çıktıktan sonra ekmek kadayıfının üzerine dökün. Ekmek kadayıfı yaklaşık 5-6 saat dinlendikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servis tabağına alınarak ve tabi kaymak eşliğinde sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
18.01.2024 23:26:32
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024