Kadayıfı elinizle tek tek açın. Kadayıf açılması dolma kadayıfı daha lezzetli yapacaktır. Daha sonra açtığınız kadayıfın içinden ceviz büyüklüğünden kopardığınız kadayıfın içine ceviz içi koyun. Daha sonra kadayıfları lahana sarması sarar gibi sarın. Sararken çok sıkı sarmaya gerek yok. Bütün kadayıfa aynı işlemi uygulayın. Ardından derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın. Kırdıktan sonra yumurtayı güzelce çırpın. Daha sonra içine sütü ilave ederek çırpın. Ardından sardığınız kadayıfları hazırladığınız yumurta ve süt karışımı içine batırıp çıkarın. Kızartmaya başlamadan önce şerbeti hazırlamaya başlayın.
Daha sonra derin bir tencerenin içerisine suyu koyun. Suyun içerisine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra limonu da ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın. Şerbetin kıvamı dolma kadayıf için çok önemlidir. Şerbet kaynarken kıvamını sık sık kontrol edin. Ardından kızartmak için derin bir kabın içerisine bolca yağ koyun. Isınan yağın içerisine karışımın içine batırıp çıkarttığınız dolma kadayıfı kızartın. Bütün
dolma kadayıfları kızartın. Ardından soğuyan şerbetin içerisine kızarttığınız kadayıfları atın ve bir dakika kadar şerbetin içerisinde bekletin daha sonra çıkartıp servis tabağına koyun. Bütün dolma kadayıfa aynı işlemi uygulayın.
Afiyet olsun.