Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı

Damla sakızlı kadayıf tatlısı; iki lezzetin buluşmasıyla harika bir tat sunar. Kadayıf Türk mutfağınız vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Şerbetli tatlı olarak oldukça beğenilen kadayıf günümüzde sütlü lezzetlerle de birleşince oldukça haif lezzetler ortaya çıkmaktadır. Damla sakızlı muhallebi de bu sütlü lezzetlerin başında gelmektedir.
Damla sakızlı muhallebiyi kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır paketleri de kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Damla sakızlı kadayıf tatlısı için gereken malzemeler

  • 200 gr. Taze kadayıf,
  • 100 gram ceviz,
  • 2 çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,

Muhallebisi için

  • 1 litre soğuk süt,
  • 2 çorba kaşığı silme miktar un,
  • 3 çorba kaşığı tepeleme miktar buğday nişastası,
  • Arzu ettiğiniz kadar damla sakızı,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1 paket vanilya
  • Üzerini süslemek için toz Antep fıstığı.

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?


Kadayıfları bıçak yardımıyla sert bir zemin üzerinde ufak ufak doğrayın. Eğer tatlıyı yapmak için vaktiniz çok ise kadayıfları buzlukta dondurarak bu haliyle de elinizle ufalayabilirsiniz tercih sizin. Tereyağını derin bir tencerede eritin ve içerisine şekeri katın. Daha sonra kadayıfları da ilave ederek iyice çıtır çıtır olana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine iri dövülmüş cevizi ilave edin.

Muhallebisi için arzu ederseniz hazır paket sakızlı muhallebi kullanabilirsiniz. Kendiniz hazırlamak isterseniz sütü tencereye boşatın Üzerine un, nişasta ve toz şekeri de ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan indirmeden evvel damla sakızını atın. Eriyince altını kapatın. İlk sıcağı çıkan damla sakızlı muhallebinin üzerine vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve iyice çırpın.

Cam servis kaselerinin içerisine yarım yemek kaşığı gevrek kadayıflardan koyun. Daha sonra kâseyi yarısına kadar muhallebi ile doldurun. Ortasına tekrar kadayıf ekerek üzerlerini muhallebi ile kapatın. En son kalan kadayıfları da toz Antep fıstığı ile hafif üzerine serpin. Tatlınız hazır. Damla sakızlı kadayıf tatlısını soğuması için buzdolabında bekletin. Şimdiden afiyet olsun.

20.01.2024 07:39:26
Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır....
Devamını Oku

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş...
Devamını Oku

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda...
Devamını Oku

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik v...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf Tatlısı

Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kad...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukl...
Devamını Oku

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak...
Devamını Oku

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de b...
Devamını Oku

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Ba...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka hali...
Devamını Oku

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kad...
Devamını Oku

Pudingli Kadayıf

Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bi...
Devamını Oku

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen ...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapı...
Devamını Oku

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yü...
Devamını Oku

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden ...
Devamını Oku

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey h...
Devamını Oku

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatla...
Devamını Oku

Tepside Kadayıf

Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024