Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı tarifi olmasına rağmen, kadayıf hazırlanırken geçtiği aşama hep aynı kalmıştır.
Kadayıfa kırılgan olmayan elastik özelliğe sahip olmasını sağlayan en önemli neden kullanılan undur.
Birinci kalite baklavalık veya böreklik undan kadayıf yapılmaz, çünkü o zaman elastik değil kırılgan olur. Diğer tatlı hamurlarında kullanılan süt, kabartma tozu, maya gibi katkılarda bulunmaz. Çünkü bu katkılarda hamuru kırılgan bir hale getirir. Bu yönüyle kadayıf hamuru, belki dünyanın en az malzeme ile hazırlanan tatlı hamuru olabilir.
Çiğ Kadayıf Malzemeleri- Yarım kilo Çorum kırma unu
- Yarım kilo Trakya kırma unu
- 1 kilo ılık su
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?
Unlar ile su hamur mikserinde hızlı bir şekilde karıştırılır. Hamur hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus hamurun arasında hamur kabarcıkları oluşturmamaktır. Kadayıf hamuru çok ince bir borunun içinden akacağı için hava kabarcıkları tıkanıklığa neden olabilir. Hamur hazır olduktan sonra, akacağı aletin içine boşaltılır. (Eğer kadayıf hamurunu evinizde yapmak isterseniz, çok sağlam bir naylon torbanın içine doldurup, iğne ile uç kısmından delik açarak akıtabilirsiniz) Çapı bir metreden daha büyük olan yuvarlak kızgın saçların üzerine yuvarlak halkalar şeklinde akıtılır.
Daha sonra birkaç saniye içinde pişmeden sacın üzerinden hızlı bir şekilde alınır.
20.01.2024 14:24:00
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|