Öncelikli olarak tatlımızın ilk şerbeti yapılır. Şerbet için gereken su şeker bir tencere içerisine alınarak kaynayana kadar karıştırılır ve kaynadıktan sonra birkaç damla kadar limon suyu ilave edilir. Daha sonrasında da ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yine bir tava içerisine tereyağı konularak normal ateşte ocakta eritildikten sonra içerisine kadayıflar eklenerek kavrulur ve sürekli olarak karıştırılır.
Böylelikle yanmaması sağlanır. Daha sonra ocaktan alınan kadayıflar bir kenara konarak düz ve geniş bir tezgâh üzerine baklava yufkaları konularak ayarlanır. Serilen yufkaların içerisine eritilmiş tereyağı bir fırça yardımı ile sürüldükten sonra, kadayıf ve dövülmüş ceviz içi serpiştirilerek yerleştirilir. Daha sonra rulo haline getirilen baklava yufkalı kadayıf tatlılarımız fırın tepsisine yerleştirilir. Bu işlem kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işlem tekrarlanır tüm baklava yufkaları bittikten sonra ortalama iki parmak uzunluğunda olacak şekilde parçalara ayrılması için bir bıçak yardımı ile kesildikten sonra üzerine son kalan tereyağı gezdirilir. Daha sonra önceden 190 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilir. Ortalama yarım saat pişirildikten sonra üzeri nar gibi kızardığında fırından çıkartılarak soğuyan şerbet üzerinde gezdirilerek dökülür ve şerbeti emebilmesi için bekletilir. Şerbetini tamamen içine çeken
baklava yufkalı kadayıf tatlımız artık hazır ve misafirlerinize servis edilebilir hale gelir.
Afiyet olsun.